Foto: Carlos Montecinos

Haninge klättrar en placering på Fokus ”Bäst att bo”-lista

Haninge klättrar en placering på tidningen Fokus ”Bäst att bo”-lista för 2016. Nu är Haninge den 32:e bästa kommunen, enligt tidningen, som baserar rankningen på ett index med 43 variabler.

  • Publicerad 10:08, 16 maj 2016

Rankningen sammanställs i samarbete med Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Motivet bakom Bäst att bo-temat är att lyfta fram exempel på kommuner som har lyckats och resonera om varför, men också att undersöka villkoren för boende och regional utveckling i stort, skriver tidningen.

Britta Orring, tillförordnad näringslivs- och samhällsutvecklingsdirektör i Haninge, menar att klättringen motsvarar ett mönster man ser inom kommunen.

– Vi har ett långsiktigt mål att förbättra Haninges attraktivitet och resultatet motsvarar en trend som vi ser på allt fler områden, säger hon.

Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande, menar att det starka bostadsbyggandet under 2015 gör Haninge mer attraktivt, men också att miljön är värdefull för kommunen.

– Kombinationen av framväxande stad, Stockholms sydkust och levande skärgård är unika värden för Haninge, säger Meeri Wasberg.

Här är rankningen.