Haninge centrum minskar tillfälligt sina öppettider till följd av coronavirusets spridning. Foto: Mostphotos

Haninge centrum begränsar sina öppettider omedelbart

Coronavirusets spridning får nu konsekvenser för Haninge centrum. Öppettiderna begränsas för samtliga butiker utanför dagligvaruhandeln. – Vi har i dialog med hyresgästerna beslutat om detta vid alla våra centrumfastigheter, Carl Strufve, Nordenchef på centrumägaren Grosvenor Europe.

  • Publicerad 09:00, 17 mar 2020

Coronaviruset påverkar även Haninge Centrum.

Från och med i dag, tisdag 17 mars, begränsas öppettiderna tillfälligt på Grosvenors alla centrumfastigheter, däribland Haninge centrum.

Undantagna är dagligvarubutikerna som håller öppet som vanligt.

Har skett i dialog med hyresgästerna

– Vi har i dialog med hyresgästerna beslutat att tillfälligt begränsa öppettiderna vid alla våra centrumfastigheter, så att dessa från och med i dag, tisdag 17 mars, är öppna måndag-lördag klockan 11–18 och söndagar klockan 12-15, säger Carl Strufve, Nordenchef på Grosvenor Europe.

Anledningen till beslutet är situationen som spridningen av det nya Coronaviruset skapat, uppger han.

Uppgraderat städrutiner

– Vi har även sedan tidigare vidtagit förebyggande åtgärder som bland annat uppgraderade städrutiner och vi har löpande avstämningar i den grupp som är ansvarig för att hantera situationen, säger Carl Strufve.

Dagligvaruaktörer i Haninge centrum, som till exempel Hemköp, och i andra av Grosvenors centrumfastigheter har än sålänge valt att bibehålla sina ordinare öppettider.