Klockan 13.39: "Jäkla massa kablar"

Uffe Kristiansson kallar sig själv "skopslav". Han står under grävskopan och ser till att maskinföraren inte slår i något olämpligt.

– Vi håller på att återfylla schakten. Rör, dränering, el, det är en jäkla massa kablar.

Arbetet sker inklämt mellan bilister och ungdomsbostäder kallade "Snabba hus". Trots den brusande omgivningen har det inte varit några intermezzon än så länge, intygar Uffe.

– Och det är skönt att vara ute!

Klockan 13.50: Maskinist med koll

I grävmaskinen sitter arbetsledaren Linus Krook. Han ansvarar för omläggningen av ledningar utanför Svenska bostäders "Snabba hus" som stod färdiga tidigare i år.

– De flesta bryr sig inte så mycket. Alltid finns det någon missnöjd, men vi säger att det är vårt arbete och att vi säkrar upp för framtiden.

– Det har också hänt att vi har fått höra "snyggt jobb ni gör, det ser ut som ordning och reda".

Linus och Uffe är kollegor. Deras arbete har ingen direkt koppling till Ellevios mastodontprojekt som också det sker på bland annat Bergslagsvägen.

Klockan 14.15: Bostäder växer fram

Alldeles intill rondellen, där Bromma övergår i Vällingby, stöter vi ihop med tolvåriga Saga Strid. Hon bor i Vällingby parkstad och är granne med de radhus som är i färd att uppföras.

– Det kan vara lite jobbigt när det låter så mycket. De har hållit på ganska länge, men när det är färdigt tror jag att det blir fint, säger hon.

Vi kikar in på bygget. Här verkar byggarbetarna just nu fokusera på att lägga de sista trottoarstenarna.

Saga säger att hon skulle kunna tänka sig att bo i ett av de nya radhusen.

– Det kanske låter lite från bilarna, men jag tror att det är mysigt annars.

14.36: Bökigt i trafiken

Ingen som på sistone har tagit en sväng förbi till exempel Ängbyplan är obekant med Ellevios elnätsprojekt. Arbetet vid just Ängbyplan beräknas pågå fram till årsskiftet.

En som ser fram emot det är Maria Westling, som bor i Hässelby men jobbar i södra Stockholm. Att köra bil på Bergslagsvägen är bökigt, säger hon, inte minst när spelreglerna plötsligt förändras:

– Häromsistens kom det en bil på högersidan som jag inte var beredd på.

Marias drama slutade gott som tur var. Men i närområdet tar hon cykeln.

– Det har funkat bra, det är inte lika svårt för cyklister.

https://www.mitti.se/nyheter/stora-storningar-pa-bergslagsvagen-efter-att-mark-sjonk/repufh!4mlSaCrNM0kUmC8gAhtqFQ/