Samtliga ombord ha klarat sig utan allvarligare skador. Foto: Läsarbild Privat

Handsbollstränaren efter dramatiska olyckan: ”Vi hade änglavakt”

Ett handbollslag från Högdalen fanns ombord en buss som körde av vägen på E4 utanför Gävle tidigare i dag. Tre spelare skadades lindrigt. – Vi hade änglavakt på riktigt, säger tränaren Erik Bowall-Nygren.

  • Publicerad 15:36, 30 nov 2019

Det var strax efter 9.30 på lördagsförmiddagen som en buss på väg mot Edsbyn körde av vägen på E4 utanför Gävle.

Ombord fanns Silwing Trojas handbollsdamer från Högdalen som var på väg till en match mot Alftas damer i division 1.

– De flesta låg och vilade när bussen plötsligt kör ut i vägrenen. Vi märker då att ingen upprätning sker utan att bussen i stället kör in i skogen och krockar med flera träd. Alla hade tyvärr inte bälte på sig utan folk flög omkring i bussen åt alla håll och kanter, säger Erik Bowall-Nygren, tränare i laget.

Bussens framfat tog slut i en krock mot en tall.

Fyra fick föras till sjukhus

Trots det ska samtliga ombord ha klarat sig utan allvarligare skador. Fyra personer ska ha fått åka ambulans till Gävle sjukhus för omplåstring. Totalt ska elva personer ha funnits ombord på bussen.

– De blev omplåstrade och någon fick sys, men nu är samtliga utskrivna. Alla är väldigt sköra just nu och för de flesta har nog chocken varit det värsta. Man tänker på illa det kunde ha gått. Vi hade änglavakt på riktigt, säger Erik Bowall-Nygren.

Laget är nu på väg ner mot Stockholm igen.

– Nu ska vi säkerställa så att ingen sitter ensam i kväll när vi kommer hem, för man vet aldrig när det kan kännas jobbigt efter en sådan här traumatisk upplevelse. Därefter har vi en avstämning under morgondagen hur alla mår, säger Erik Bowall-Nygren.

Vad som orsakat olyckan är oklart, men enligt polisen i Gävle ska det ha varit mycket halt vid olycksplatsen.