Handgranat kastades in i villa i Långvik

I februari vaknade ett par av en kraftig smäll i huset i Långvik. Natten mot tisdagen hittades ännu en handgranat i ett hus på Ingarö. Enligt uppgifter till Mitt i är det samma fastighet som har utsatts igen.

  • Publicerad 09:32, 15 maj 2018

Enligt polisen var det villaägarna själva som larmade om det misstänkta föremålet, som senare visade sig vara en handgranat. Polisen kallades snabbt ut och med sig hade de Nationella bombskyddet som hittade föremålet, som de bedömde som farligt.

Foto: Anna Ek

Vid niotiden på tisdagsmorgonen hade man lyckats desarmera det genom att spränga handgranaten på plats. Teknisk undersökning pågår under tisdagen på platsen.

– Man har inlett en förundersökning gällande försök till mord. Det har att göra med vad man anträffat på platsen, säger Per Fahlström, polisens pressinformatör.

Allan Saietz bor och arbetar bara några hus från området och han har reagerat starkt på händelsen.

– Som advokat är man luttrad men det är oerhört tråkigt att det är i det här området. Obehagligt för alla grannar, säger han.

Samma hus drabbat igen

I februari larmades polisen till en bostad i Långvik på Ingarö efter en kraftig explosion. Då gällde det en handgranat som någon kastat in mot huset. Där pågår fortfarande polisens förundersökning.

– Det är väldigt mycket att göra, säger Robert Skoglund.

Lokaltidningen Mitt i har uppgifter som tyder på att samma villa som utsattes i februari nu har utsatts igen.

Foto: Anna Ek

Under våren har polisen bett om allmänhetens hjälp för att lösa det allvarliga brottet.

– Om man har sett personer eller fordon som man vanligtvis inte ser eller om man har hört något i samband med det här så vill vi ha in tips om det, säger Robert Skoglund, polis, till Mitt i då. 

Polisens teori är att den som kastat in handgranaten har planerat dådet i detalj.

– Det här är ingen galning som ger sig på vem som helst, det tror vi inte, sa Robert Skoglund i mars.