Han vill slå ett slag för visan

Ikväll, onsdag, är det öppet hus på Hökis visrum på Hökarängsplan. Det blir livespelningar med tre artister – och öppen scen för den som själv vill ta ton.

  • Publicerad 09:41, 11 maj 2016

Sedan en tid tillbaka huserar Hökis visrum i en lokal på Hökarängsplan. Där finns en Cornelis-utställning – den store trubaduren bodde ju en tid i Hökarängen – och där är livespelningar på torsdagar. Planer finns också på att starta gitarr- och viskurser och en visstuga för barn.

Ikväll marknadsför sig visrummet med öppet hus.

– Vi vill vara en mötesplats för visan. Vi hoppas folk upptäcker att de kan använda sig av oss, ordna studiecirklar, spela och sjunga. Vi vill hålla öppet mycket mer än vi gör idag, säger Mikael Edfelt från Hökis visrum.

Han är själv trubadur med Cornelis och Bellman som främsta inspirationskällor. Men på scenen ikväll är det andra artister som står för musiken. Emma Eriksson från Hökarängen sjunger sina egna visor och Hasse Lind från Gubbängen tolkar Allan Edwall.

– Det kommer att vara mingel och mat från colombianska kaféet intill. Och så kommer vi att ha öppen scen också, berättar Mikael Edfelt.

Evenemanget pågår klockan 17-20 och platsen är Hökarängsplan 3.