Jonathan Stenvall. Foto: Louise Nordström Pettersson

Han vill inspirera fler att plåta Söderorts skogar

Hallå där, Jonathan Stenvall, naturfotograf som kommer att hålla fotokurser och photowalks i Årstaskogen och Nackareservatet i sommar.

  • Publicerad 13:22, 11 jun 2020

Berätta om kurserna!

– De är öppna för alla, från nybörjare till mer avancerade amatörfotografer. Om man bara vill bli bättre på att ta bilder med sin mobilkamera eller vill lära sig mer om sin systemkamera. Vi ses i skogen och under cirka två timmar ger jag lite tips och övningar.

Varför gör du det här?

– Normalt sett reser jag runt mycket utomlands och fotar – till exempel Nepal, Indien, Sri Lanka och Costa Rica – och eftersom jag är fast hemma den här sommaren på grund av corona vill jag göra något kul i Söderorts fina natur istället, ihop med andra.

Varför naturfotograf?

– Jag är uppväxt i Årsta och började fota naturen i Stockholm, delvis med stöd av Hasselbladsstiftelsen. Det var för åtta år sedan. Sedan började jag resa runt med min kamera och på den vägen är det. När jag inte fotar jobbar jag extra på Årstaskolan.

Kurserna kommer att kosta, och det blir ett par tillfällen med start 15 juni.

– Parallellt med kurserna tänkte jag även ordna fotovandringar. Då visar jag några av mina smultronställen i Söderort så traskar vi runt och fotar och har trevligt.

Kurserna