I ett nybyggt hus på Smidesvägen har han sin hörnlokal. Väggarna är täckta av svartvita foton på skäggiga män, färgerna sobra. Ur högtalarna strömmar retrorock.

Kunderna kommer i en jämn ström, andra sticker in huvudet för att fråga om drop in-tider.

Barberhood, där herrar kan få både frisyr och skägg fixade, börjar bli välkänd bland Vallentunaborna. Men att öppna nytt under pandemin och i en hårt drabbad bransch skulle nog många dra sig för.

För Michel Mallo var det ändå självklart. Han drev en salong i Visby där han jobbade i två veckor och var hemma i en. Salongen gick bra.

– Men så blev min fru gravid med tvillingar och jag tänkte att det här går inte. Hon var emot att öppna ny salong mitt i coronan. Men jag ville köra.

Att etablera sig har inte varit utan hinder. Tvillingarna kom i augusti, salongen öppnade i september.

– Det var jättestressigt. Jag jobbade jättemycket med inredningen. Och det var tufft i början.

Han tryckte upp lappar med ett öppningserbjudande på klippning för 200 kronor som han delade ut i Vallentuna.

– I brevlådor, på bilar så att folk visste att det kommit en ny barberare. Vi ligger ju lite off här i förhållande till centrum.

"Svårt att hitta hit"

Trots kampanjen var det glest mellan kunderna.

– Sedan kom ett bygge här utanför. Kunderna hade svårt att hitta hit och det blev katastrof under oktober och november. De skulle bli klara i slutet av oktober men det drog ut på tiden tills i december. Men jag hade bestämt mig för att kämpa och inte ge upp.

I december ljusnade det och ryktet om en ny herrfrisör i Vallentuna började spridas samtidigt som folk började tröttna på att gå med ostyrig kalufs. Och nu börjar han bli redo att ta in en frisör till.

– Min tanke inför framtiden är att fylla på alla stolar så att vi blir tre barberare här. Nu jobbar jag sex dagar i veckan. Man måste det som egen företagare, annars går det inte.

Hårt drabbad bransch

Just nu för han diskussioner med intresserade frisörer som vill jobba på Barberhood.

– Vi får se hur det går. Men om det fortsätter att gå bra blir det en till här. Man måste ju testa och våga.

Möjligen ser Michel Mallo lite trött ut. Men också stolt.

– Många frisörer är på väg mot konkurs. Jag har polare som jobbar i stan, de har drabbats jättehårt.

– Tänk att jag tog det här steget ändå. Kolla, jag ryser när jag pratar om det, säger han och visar hur håren rest sig på underarmen.