TAR ÖVER. Mårten Svensson Risdal (S) tar över som gruppledare för Socialdemokraterna på Kungsholmen. Foto: Stockholms stad/Mostphotos

Han tar över oppositionen på Kungsholmen

Mårten Svensson Risdal. Så heter oppositionens nya frontperson på Kungsholmen.

  • Publicerad 13:05, 22 sep 2021

Tidigare i år meddelade Socialdemokraternas gruppledare Arvid Vikman att han skulle lämna posten då han flyttat från stadsdelen. Nu står det klart att han ersätts av Mårten Svensson Risdal.

– Det känns roligt, ansvarsfullt och jag tar mig an utmaningen med stor ödmjukhet. Jag vet att det är många komplexa frågor och mycket på gång i stadsdelen och nämnden, säger han.

https://www.mitti.se/nyheter/arvid-vikman-s-lamnar-kungsholmen/repuby!xMIhTjZaP3vd52@YbnKVw/

Mårten Svensson Risdal bor sedan tre år tillbaka i Stadshagen men har bott inom stadsdelsområdet sedan slutet på 90-talet. De senaste tre mandatperioderna har han suttit i stadsdelsnämnden och verkat inom den sociala delegationen. Han är även involverad i Västermalms församling. Yrkesmässigt jobbar han för tillfället inom Stockholms stad med verksamhetsuppföljning inom SFI och Komvux men har tidigare bland annat jobbat på utbildningsdepartementet och Skolverket.

De erfarenheterna ska han nu ta med sig när han ska leda sitt partis lokala arbete.

– Jobbmässigt är jag väldigt intresserad av utbildningsfrågor, som förskolan som är ett viktigt område. Sociala frågor är också väldigt viktiga, det har ökat har man märkt på olika sätt under pandemin, säger han.

Först på listan som ny gruppledare är att skaffa sig en bättre bild av stadsdelsförvaltningens verksamheter och personalen och att prata ihop sig med oppositionen kring politiken framåt under kommande valår.

– Jag tycker att äldreomsorgen har drabbats väldigt hårt, inte bara i vår stadsdel, och där vill jag jobba för att stärka och utveckla den.

– Sedan tycker jag även att majoriteten håller igen kring trygghetsfrågorna. Jag upplever att de har ett väldigt fokus på symtomen på otryggheten, men det borde göras minst lika mycket förebyggande arbete. Som platser där ungdomar kan vistas, mötesplatser och aktiviteter som personer kan ägna sig åt. Ordningsvakter är bra, men jag tror vi kan göra mer än så.