NYGAMMALT BLOD. Rickard Livén (M) (t.h), nuvarande ordförande i kultur- och fritidsnämnden, tar över efter Lennart Kalderén (M) (t.v) som kommunstyrelsens ordförande i Salem. Här är de båda från 2018 års valvaka. Foto: Anna Z Ek

Han tar över efter Kalderén

Nu står det klart att Rickard Livén (M), nuvarande ordförande i kultur- och fritidsnämnden, tar över efter Lennart Kalderén som kommunstyrelsens ordförande i Salem.

  • Publicerad 12:43, 27 aug 2021

Det var i maj i år som Lennart Kaldéren (M) meddelade att han tänker lämna posten som kommunstyrelseordförande i Salems kommun. Med hela 24 år på posten kan han titulera sig den kommunstyrelseordförande som suttit längst i hela länet.

Kalderén (M) slutar som kommunalråd i Salem

– Det är här det viktigaste jag har gjort i mitt liv, och det är inget man avslutar lättvindigt, sa han då till Mitt i.

Men i början av nästa år tar det slut.

Istället blir det kultur- och fritidsnämndens nuvarande ordförande, tillika Salembon, Rickard Livén (M) som tar över posten. Han har varit medlem i partiet i tio år, sju av dem har han verkat i Salem.

– Spontant är det en ansvarskänsla värvat med en ödmjukhet. När någon som Lennart suttit så länge lär de ha goda kunskaper om vad som händer inom väggarna och gränserna, och sedan är det en utmaning att leda i det politiska landskap vi har i hela landet i dag. Men i Salem har vi ett gott traditionellt allianssamarbete, och det är jag glad för, säger han.

Du ärver en hel del stora puckar från Lennart, bland annat utveckling av Salems centrum. Hur känns det?

– Exploateringen i Rönninge är också en sådan. Stadskärnan, som vi väljer att kalla det, är något som har utvecklats löpande med tiden. Vi har en bred kompetens i laget samt en öppen dialog med medborgarna, det känns bra tycker jag. Nu ska det bli roligt att äntligen få fart på projektet som kommer ge bra med bostäder.

Vem som tar över efter Livén i kultur- och fritidsnämnden är ännu inte bestämt.