Han tar över BP efter Mellberg

Portugisen Luis Pimenta, 36, tar över som ny huvudtränare för Brommapojkarnas fotbollsherrar efter Olof Mellberg. Han kommer närmast från ett tränarjobb i norska Kongsvinger.

  • Publicerad 20:53, 13 dec 2017

Luis Pimenta är född i Lissabon och började tränarkarriären redan som 15-åring. 2014 tog han över Kongsvinger i den norska tredjedivisionen, 2015 vann laget serien och 2016 tog klubben sig till final i norska cupen. Samtidigt utsågs Luis Pimenta till Årets unga tränare i Norge.

– Jag har jobbat i varje årskull i ungdomsfotboll. Det hjälper mycket i arbetet här i BP för att skapa en röd tråd genom hela föreningen, säger han till BP:s hemsida.

”Fantastisk på att utveckla talanger”

Hans mål är att etablera laget i allsvenskan.

– Den här klubben har varit fantastisk på att utveckla talanger genom historien, men det är en klubb som nu fokuserar på framtiden, inte bara i spelare utan även för att befästa platsen i allsvenskan och det är utvecklingen vi ska se i hela klubben och organisationen.

”Bygga vidare”

Förre tränaren Olof Mellberg förde upp BP från division 1 till allsvenskan. Men han meddelade i november att han inte följer med laget till högsta serien.

Luis Pimentas vill spela samma typ av spel som sin företrädare.

– Vi ska bygga vidare på den offensiva, kontrollerande fotbollen som klubben spelat. Vi ska bygga vidare på den, inte ta bort eller förändra.

Både huvudtränaren Olof Mellberg och assisterande tränaren Azrudin Valentic lämnade BP i november. Foto: Pekka Pääkkö

”Tydlig spelidé”

Sportchefen Daniel Majstorovic är nöjd med rekryteringen av Luis Pimenta.

– Han har en historia av att jobba med unga spelare med en spelidé som liknar vårt DNA av offensiva och kontrollerande fotboll. Vi går hand i hand och det Luis bidrar med är nära det vi jobbat med de senaste åren i tydlighet, noggrannhet och en tydlig spelidé, säger han till BP:s hemsida.

Ytterligare en portugis

Han känner också en viss lättnad.

– Jag är väldigt glad att vi har satt den här viktiga pusselbiten inför den intensiva perioden vi går in i nu för att få så många bitar som möjligt på plats innan vi startar upp den sjunde januari, säger Daniel Majstorovic.

Ny assisterande tränare blir en annan portugis: Gonçalo Pereira.