Det är måndagsmorgon i Brunna Park, eller Kungsängens handelsplats, som kommunen nyligen beslutade att området ska heta.

Petter Hollstrand ler mot solen, runt honom rör sig hantverkare som arbetar för fullt med att färdigställa snabbmatjättens första restaurang i kommunen – någonsin.

– Det är ju McDonalds som bestämmer vart de vill bygga. Sen är det jag som driver, men jag hade gärna öppnat den lite tidigare. Men nu är den här, säger Petter Hollstrand och ser stolt ut.

Han visar runt bland dubbla drive-thru-stationer och digitala menytavlor. Sedan 18 år tillbaka driver Petter Hollstrand två McDonaldsrestauranger i Järfälla. Denna blir dock den närmaste för honom sett till resväg, han bor nämligen själv i Kungsängen, det har han gjort i 10 år.

Petters resa inom snabbmatsjätten trygga famn startade 1985, då som extrajobbare samtidigt som han pluggade på gymnasiet. Efter lite universitetsstudier så återvände han till företaget 1992, i rollen om restaurangchefstrainee. Och han menar att det finns fler exempel som han själv.

– Restaurangchefen som blir chef här i Upplands-Bro, han började som vanlig medarbetare för 4 år sedan.

Petter Hollstrand har ett avtal med McDonalds att driva restaurangen i 20 år.

Vad är den främsta egenskap man behöver om man ska driva en restaurang så länge?

– Nu är det lättare eftersom jag har jobbat inom McDonalds så länge, om man jämför med nån som kommer utifrån. Jag började som en vanlig medarbetare och sen jobbade jag mig upp, vi brukar säga att man behöver ha ketchup i blodet, säger Petter Hollstrand.