Nästa vecka öppnar McDonalds i Brunna Park, Kungsängens Handelsplats. Det här blir franchisetagaren Petter Hollstrands tredje restaurang. Foto: Stefan Källstigen

Han tar burgarna till Brunna

Den 25 mars klockan 10 så öppnar snabbmatsjätten McDonalds sin första restaurang i Upplands-Bro någonsin. Mitt i åkte till Brunna Park och hälsade på franchisetagaren och Kungsängenbon Petter Hollstrand.

  • Publicerad 10:53, 18 mar 2021

Det är måndagsmorgon i Brunna Park, eller Kungsängens handelsplats, som kommunen nyligen beslutade att området ska heta.

Petter Hollstrand ler mot solen, runt honom rör sig hantverkare som arbetar för fullt med att färdigställa snabbmatjättens första restaurang i kommunen – någonsin.

Konstnärliga detaljer på väggarna möter hungriga kunder. Foto: Stefan Källstigen

– Det är ju McDonalds som bestämmer vart de vill bygga. Sen är det jag som driver, men jag hade gärna öppnat den lite tidigare. Men nu är den här, säger Petter Hollstrand och ser stolt ut.

Han visar runt bland dubbla drive-thru-stationer och digitala menytavlor. Sedan 18 år tillbaka driver Petter Hollstrand två McDonaldsrestauranger i Järfälla. Denna blir dock den närmaste för honom sett till resväg, han bor nämligen själv i Kungsängen, det har han gjort i 10 år.

Än är det arbete kvar i köket då Petter Hollstrand visar runt. Foto: Stefan Källstigen

Petters resa inom snabbmatsjätten trygga famn startade 1985, då som extrajobbare samtidigt som han pluggade på gymnasiet. Efter lite universitetsstudier så återvände han till företaget 1992, i rollen om restaurangchefstrainee. Och han menar att det finns fler exempel som han själv.

– Restaurangchefen som blir chef här i Upplands-Bro, han började som vanlig medarbetare för 4 år sedan.

Petter har varit verksam inom bolaget sedan 1985. Foto: Stefan Källstigen

Petter Hollstrand har ett avtal med McDonalds att driva restaurangen i 20 år.

Vad är den främsta egenskap man behöver om man ska driva en restaurang så länge?

– Nu är det lättare eftersom jag har jobbat inom McDonalds så länge, om man jämför med nån som kommer utifrån. Jag började som en vanlig medarbetare och sen jobbade jag mig upp, vi brukar säga att man behöver ha ketchup i blodet, säger Petter Hollstrand.

Så många får jobb

Inför öppningen så har 35 personer anställts för att arbeta på restaurangen. Petter Hollstrand uppger att man därutöver kommer att behöva anställa 5-6 stycken som kan jobba deltid.