Jhonny Touma satte upp en skylt med budskapet att det kostar 50 kronor att gå på toa. Foto: Albin Aghamn / Privat

Han tar 50 kronor för ett toabesök

Krögaren Jhonny Touma tröttnade på personer utan toavett och folk som använde muggen för att ta droger. Sedan han skyltade med att det kostar femtio spänn att nyttja porslinet har han kommit runt problemet.

  • Publicerad 17:01, 31 okt 2017

På pizzerian och lokala puben Jhonny’s i Blackeberg centrum kostar det sedan en tid tillbaka femtio kronor att låna vattenklosetten om man inte är gäst. I alla fall enligt lappen på väggen bredvid toadörren.

– Men kommer det en gravid kvinna eller en mamma eller en pappa med ett litet barn som behöver låna toan så tar jag självklart inte betalt, säger ägaren Jhonny Touma.

Mitt i:s utsände testade toaletten i samband med ett lunchbesök, och visst gjorde den sitt jobb, men det är inte värt att betala femtio kronor för att vila rumpan just här en stund. Särskilt inte som det finns en offentlig toalett ute på torget.

Ingen har betalat

Men nu är det heller inte för att tjäna pengar som den väl tilltagna avgiften finns. Och faktum är att Jhonny aldrig haft någon besökare som pröjsat femtio spänn för att låna muggen. Han tröttnade på att folk som inte hade rätt avsikter använde toaletten och satte upp lappen.

– Folk använde den för att mecka droger eller klottrade ner den.

Överdos inne på toaletten

Droppen som fick bägaren att rinna över var när en man var inne på toaletten i fyrtio minuter, och när Jhonny tog beslutet att kliva in så låg mannen utslagen med en kanyl i handen. Han hade tagit en överdos.

– Han var en välvårdad person med kostym och attachéväska, man hade aldrig kunnat gissa att han använde knark.

Efter han satte upp lappen är det också mycket lättare att säga nej till folk som han inte vill ha in i restaurangen.

För kunder i nöd

– Det kan vara folk som det inte står rätt till med som vill låna toaletten och då kan det bli konflikt om man nekar. Nu kan man peka på skylten och säga att de får betala, och det vill de inte.

– Toaletten finns för mina kunder som är i nöd.