I studion omvandlar Danièl Nylander sina jobbiga känslor till musik. Foto: Sara Frisk

Han släpper singel på alla hjärtans dag – om hjärtekross

Danièl Nylander, eller Dani-L som artist, släpper sin första singel Andetag under alla hjärtans dag. Det är en låt om hjärtekross och anledningen till att den släpps just i dag är att det inte är en romantisk dag för alla. 

  • Publicerad 16:30, 14 feb 2020

Singeln Andetag handlar om kärlek som inte fungerar och att känna sig ensam. Den går igenom gamla minnen från en relation och berättas som en historia. Danièl Nylander beskriver låten som en modern hiphop-ballad, som även går att dansa till.

– Man pratar mycket om att man ska vara med sin respektive och ha det romantiskt och fint på alla hjärtans dag. Men det är många som har dåliga erfarenheter av kärlek och mår dåligt den här dagen, säger han.

Fakta

Danièl Nylander

Artistnamn: Dani-L

Ålder: 22 år

Bor: Upplands-Bro

Skriver på: Svenska ”Allt i mitt huvud är ju på svenska”

Första stora musikupplevelsen: Akon – Sorry, Blame It On Me ”Det var då jag förstod kraften i musiken”

Favoritartister: Mwuana och Parham

Favoritlåtar: Jag bryr mig av Mwuana och Fingertoppar av Parham

Intressen: Allt som har med musikbranschen att göra 

Nästa låt: En akustisk version av Andetag släpps den 6 mars och den 20 mars släpps singeln En natt till

Instagram: @dani.l.lyssna

Visa merVisa mindre

Dagbok via musiken

Danièl Nylander bor i Upplands-Bro men har alltid haft starka relationer till Järfälla där han gick i grundskola, dansade och spelade teater. Studion han nu hyrt in sig i ligger i Solna.

Han har skrivit låtar sedan han var tretton år och kallar det sitt sätt att skriva dagbok.

– Jag var vilse, visste inte vem jag var eller vad jag ville göra när jag fann musikens kraft. Att skriva och göra någonting av känslorna hjälpte mig att hantera och förstå dem, säger Danièl Nylander.

Här i studion spenderar Danièl Nylander en stor del av sin tid. ”Ibland sover jag till och med över”, säger han. Foto: Sara Frisk

Vågade inte visa sin musik

Men det skulle dröja många år innan han vågade visa sin musik för någon, i dag är han 22 år.

– Eftersom texterna är så personliga har det tagit lång tid. Jag behövde bli trygg i mig själv först. Jag skriver ju om mina känslor och upplevelser, fattar pennan direkt när jag behöver skriva av mig, säger Danièl Nylander.

Okej att känna

Han beskriver att man gärna vill få det att framstå som att allt är bra trots att det kanske inte är det, vilket gör det svårt att prata med andra om sina känslor.

– I samhället överlag försöker man ofta dölja sina känslor. Nu hoppas jag kunna ge en trygghet i att det är okej att lyssna på musik och faktiskt känna. Jag vill att det ska bli enklare att vara stolt över sina känslor och våga prata om dem, säger Danièl Nylander.

Danièl Nylander och hans bundsförvant Oscar Näckdal. De gör musik på varsitt håll men ändå tillsammans. “Vi klickade direkt över att båda gör musik om känslor och hanterar våra egna genom att göra musik”, säger Danièl Nylander. Foto: Kristoffer Gunnarsson

Satsar helhjärtat

De senaste två åren har han valt att satsa helhjärtat för att börja släppa sin musik. Han hoppas kunna beröra och få folk att känna sig mindre ensamma om sina känslor, så som han själv gör när han lyssnar på riktigt bra musik.

– Jag ser hellre att en person säger att den berörs av musiken än att tusen säger att de lyssnat. Kan man identifiera sig själv i musiken kommer man ha den nära sitt hjärta, säger Danièl Nylander.

Måste för att överleva

I första hand gör Danièl Nylander musik för sig själv men i och med att han nu även släpper den hoppas han såklart att andra ska hjälpas av den.

– Jag måste göra musik, för att överleva. Jag vet inte var jag hade varit i dag utan den. Förhoppningsvis kan jag få fler att öppna upp sig genom att jag nu gör det, säger han.

Fakta

Danièls bästa tips

Danièl Nylander har tre tips till dig som funderar på att släppa musik:

  • Var dig själv! ”Det är en klyscha, men det är verkligen så. Hitta dig själv och gör bara sådant du är bekväm med.”
  • Gör musik du kan stå för!
  • Våga satsa! ”Nu i efterhand kan jag ångra att jag inte vågade tidigare, det är ändå så man lär sig på bästa sätt, genom att testa.

”Glädjefyllt att kunna vaccinera”

Vaccinationen mot covid-19 igång. Den 30 december påbörjades arbetet med att vaccinera mot covid-19 i Upplands-Bro. ”Det kändes väldigt skönt att kunna avsluta förra året med att börja vaccinera”, säger Angelica Chibout, chef på...fredag 22/1 16:40

Coronaläget i Upplands-Bro just nu

Antalet bekräftade fall minskar. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har antalet coronafall i Upplands-Bro blivit färre.fredag 22/1 16:38