Att ha blivit utvald bland 250 sökande tar Caspian med ro.

– Jag sitter i juryn på filmfestivalen i juniorgruppen, jag bedömer filmer, hur bra de är och skriver lite, vad som är bra och vad som är dåligt.

Nu i helgen ska han se sin fjärde film. Varje lördag är det även ett onlinemöte med den del av jurygruppen som Caspian tillhör – han tillhör den yngre.

– Vi har onlinemöte varje lördag, vi är fyra barn. Då brukar vi få massa frågor om filmen vi sett och så får vi berätta om vad vi tycker och sådär.

Caspian har stått på ett flertal scener de senaste åren. Under förra året spelade han ”Pippi flyttar in” hos Junibacken under fem månader varannan helg. Men på grund av pandemin har han fått ta en paus från rollen som Tommy just nu.

Caspian har mycket på gång

I Sundbyberg så repeterar han musikalen ”Dogs” som är planerad att ha premiär hos Lilla Parken nu i maj. Musik av Magnus Uggla, Lars Winnerbäck, Carola Häggkvist, Ralf Gyllenhammar, The Ark och Army of Lovers kommer ljuda under föreställningen. Caspian har rollen som en chihuahua.

Vad är viktigt att tänka på om man ska spela chihuahua?

– Jag tror att man ska tänka på att man ska vara liten och rädd, de är ofta det.

Du ska bli ingenjör när du blir stor har jag hört?

– Oavsett vad som händer ska jag bli ingenjör, jag vill göra det bättre för miljön, men även skapa bättre datorer och bättre dataspel, säger Caspian Lovén och tillägger att han har för avsikt att även utveckla en ny kamera för tandläkare som gör att man ”slipper den där grejen man alltid ska bita på”.