Caspian Lovén är nu aktuell som jurymedlem vid Stockholm filmfestival Junior. Samtidigt repar han musikalen "Dogs" som har premiär i maj. Foto: Privat

Han ska välja bästa filmen

Kungsängenbon Caspian Lovén, 11 år, är en kille med många järn i elden. Just nu är han aktuell som en av nio jurymedlemmar i den juniorgrupp som ska utse årets film under Stockholm filmfestival Junior 2021.

  • Publicerad 09:57, 7 apr 2021

Att ha blivit utvald bland 250 sökande tar Caspian med ro.

– Jag sitter i juryn på filmfestivalen i juniorgruppen, jag bedömer filmer, hur bra de är och skriver lite, vad som är bra och vad som är dåligt.

Nu i helgen ska han se sin fjärde film. Varje lördag är det även ett onlinemöte med den del av jurygruppen som Caspian tillhör – han tillhör den yngre.

– Vi har onlinemöte varje lördag, vi är fyra barn. Då brukar vi få massa frågor om filmen vi sett och så får vi berätta om vad vi tycker och sådär.

Caspian har stått på ett flertal scener de senaste åren. Under förra året spelade han ”Pippi flyttar in” hos Junibacken under fem månader varannan helg. Men på grund av pandemin har han fått ta en paus från rollen som Tommy just nu.

Caspian har mycket på gång

I Sundbyberg så repeterar han musikalen ”Dogs” som är planerad att ha premiär hos Lilla Parken nu i maj. Musik av Magnus Uggla, Lars Winnerbäck, Carola Häggkvist, Ralf Gyllenhammar, The Ark och Army of Lovers kommer ljuda under föreställningen. Caspian har rollen som en chihuahua.

Vad är viktigt att tänka på om man ska spela chihuahua?

– Jag tror att man ska tänka på att man ska vara liten och rädd, de är ofta det.

Du ska bli ingenjör när du blir stor har jag hört?

– Oavsett vad som händer ska jag bli ingenjör, jag vill göra det bättre för miljön, men även skapa bättre datorer och bättre dataspel, säger Caspian Lovén och tillägger att han har för avsikt att även utveckla en ny kamera för tandläkare som gör att man ”slipper den där grejen man alltid ska bita på”.

Stockholm filmfestival Junior 2021

Totalt så ska den nio man starka juniorgruppen se 25 filmer från 18 länder. Arbetet ska sedan mynna ut i att barnen kommer fram till vilken film som ska prisas med Bronshästen vid årets festival. Då finns det två kategorier: bästa film 6-10 år och bästa film 11-19 år.

Det här är coronaläget i Upplands-Bro just nu

✔ Så många bekräftade fall ✔ Antalet som fått vaccin I Upplands-Bro har den senaste veckan 102 nya bekräftade fall av covid-19 konstaterats.fredag 9/4 11:36

BLÅLJUS: Stöld och inbrott

Ständigt dessa stölder ur containrar på byggarbetsplatser. Nu har det hänt igen.torsdag 8/4 14:45