Han ska tatuera in idolporträtt på Anders Tegnell

Statsepidemiolog Anders Tegnell är på allas läppar – och bokstavligen även på både armar och ben. Hittills bara som gnuggis, men nästa vecka ska tatueraren Zashay Tastas föreviga den folkkäre tjänstemannen på en vänsterarm.

  • Publicerad 11:34, 22 apr 2020

Zashay Tastas, tatuerare på studion Myndigheten på Södermalm, satt och ritade några versioner av ett Tegnellporträtt i hopp om att någon skulle vilja föreviga den nu folkkära tjänstemannen.

Men anstormningen uteblev – då fick Fruängsbon Zashay idén att trycka upp gnuggisar med motivet.

– Jag har väl skickat ut runt 20-25 beställningar. Det är mest på ett roligt plan, men det är flera som sagt att de vill tatuera in honom på riktigt, säger Zashay Tastas.

Har Tegnell blivit nya rockstjärnan eller?

– Ja, jag tror att folk tycker att Sveriges approach är lite punkig, man låter skolor vara öppna och stänger inte ned. Anders Tegnell har blivit ansiktet utåt för det. Det är första gången som en riktig nörd blir idoliserad.

Du är ett fan själv?

– Ja det måste man nog påstå. Jag har sett alla presskonferenser sen det här började. Men Bajen spelar liksom inte, och jag har behövt ett nytt särintresse.

Är Anders Tegnell lätt att avbilda?

– Nja, det är svårt att fånga hans nyanser. Han är fin och charmig i fejset men det är lättare med folk som har tydliga attribut.

Kan du tänka dig en riktig Tegnelltatuering?

– Absolut. Men jag har så många tatueringar redan.

Sugen på en stor rygggadd med trion Anders Tegnell, Anders Wallensten och Agnes Wold? Zashay Tastas, som har ritat den, lovar att göra tatueringen gratis på den som ställer upp.

En av Zashays kunder, söderortskillen Gustav, har dock beslutat att göra just detta. Nästa vecka kommer Zashay att tatuera in Anders Tegnell porträtt på Gustavs vänsterarm.

Jättekul, tycker Zashay som berättar att flera medier redan skickat förfrågan att få komma och sända live när Tegnell präntas in i Gustavs hud.

– Det kommer bli som en presskonferens i studion.

Han tillägger att de förstås följer Folkhälsomyndighetens råd och inte tillåter trängsel i lokalen.

Ni har väl inte bokat klockan 14? Då håller ju Tegnell själv presskonferens.

– Jo, haha! Jag tror det är precis den tiden. Då får man välja vilken livesändning man vill se.