Han ska göra stekt fläsk och löksås trendigt i Täby

Raymond Almert brinner för husmanskosten. Nu öppnar han en ny restaurang i Täby, där han ska servera klassiska rätter.

  • Publicerad 14:35, 16 sep 2016

Raymond Almert har jobbat med mat sedan tonåren. Under några år drev han restaurangen Matildas Matparadis i Hägernäs.

När han flyttade in i käket på äldreboendet Ångaren, vars restaurang stängde ner 2013, i Näsbypark var det för att använda köket till hans cateringfirma.

– Sen insåg jag snabbt att det är en matsal som är fullt användbar, säger Raymond Almert.

Eftersom att han själv saknar ett bättre restaurangutbud i Täby bestämde han sig för att köra - nu ska han öppna upp en restaurang för allmänheten i den gamla matsalen på Ångaren.

– Till en början blir det lunchtider, sedan kommer det säkert bli kanske midsommarfirande eller valborgsfirande, det får vi se, säger Raymond.

Även om han i framtiden drömmer om att driva ett brasserie blir menyn inriktad på klassisk husmanskost, en genre som han själv brinner för.

– Enligt mig är det den maten som kommer att vinna i framtiden. Husmanskosten är det vi byggt upp det här landet på, men den generationen som är sjukt bra på att laga den håller på att försvinna, säger Raymond.

– Det bästa som finns är färskpotatis och bra smör. Och stekt fläsk och löksås är svårslaget.

Restaurangen kommer att vara öppen för allmänheten, och Raymond hoppas också att många av de som bor på äldreboenden i området hittar tillbaka till restaurang Ångaren.

– Även om jag i dagsläget inte kan leverera den dagliga lunchen till de som bor på äldreboendet kan jag nu ge dem valet, om de vill betala för lunchen kan de komma hit.

Restaurang Ångaren

Ska servera klassisk husmanskost under lunchtider.

Målet är att öppna måndagen den 3 oktober.

Lunch kommer att serveras mellan 11-14.

Visa merVisa mindre