FIKET SOM SERVERAR SÖTCHOCK. Nio stycken inomhuskatter bor på kafeet. De kommer ha ett eget rum de kan gå in i när de inte vill hänga med övriga kafégäster. Foto: Mostphotos

Han öppnar Sveriges första katt-kafé

Kaffe, kakor – och en massa katter. Nu får det populära husdjuret ett eget kafé på Södermalm.

  • Publicerad 19:30, 9 okt 2017

Just nu pågår uppstartsarbetet med att starta Sveriges första kattkafé i Stockholm. Det handlar om ett kafé där det förutom kaffe och kakor även kommer att springa runt nio stycken katter.

– Vi har valt ut nio stycken tidigare hemlösa katter som både gillar människor och andra katter. De får ett liv i lyx, säger grundare Dirk Lüders.

Nu förändras de sista "orörda" kvarteren på Södermalm

Katterna är tidigare herrelösa, men kafeet i sig syftar inte till att hitta nya kattägare i Stockholm. Snarare är det en möjlighet för kattälskare att hänga mer med sitt favoritdjur.

– Det finns många i Stockholm som älskar katter, men som inte har möjlighet att äga någon själv. En i familjen är kanske allergisk, eller så får inte ha husdjur enligt hyreskontraktet. Då kan man komma till kattkafét och umgås istället, säger Dirk Lüders.

I slutet av oktober startar en crowdfunding via kickstarter för kaféet. Därefter är tanken att fiket kan öppna.

Bohemiskt fik tar beachkänslan från Bali till Södermalm

– Det återstår några detaljer och allt är inte klart med lokalen på Södermalm än, men det kommer bli av, säger Dirk Lüders.

Sveriges första kattkafé

Namn: The Catcorner café

Vad: Kafé med nio katter, djurvårdare, kaffe, kakor och smörgåsar.

Hur: Man kommer att behöva boka tid för att gå på kafét (detta då för mycket gäster samtidigt kan störa katterna). Åldersgräns för att få kattfika är 12 år.

Inspiration: Från England, där den här typen av verksamheter är utbredd.

Crowdfunding: Genomförs via kickstarter med start 26 oktober. Alla som blir bidragsgivare får en t-shirt med texten ”Krama mig… Jag stödjer The Cat Corner”.

Mer info: www.thecatcorner.se

Visa merVisa mindre