David Gray har drivit läskbutiken Soda nation på östra Söder i ett år. Nu startar han en butik till i Hornstulls galleria. Foto: Elina Lundberg

Han öppnar ny butik med mikrobryggd hantverksläsk i Hornstull

Efter en succéstart för den lilla butiken Soda Nation på östra Söder tar nu läsknördarna de alkoholfria mikrobryggda hantverksdryckerna till Hornstull.

  • Publicerad 10:37, 8 sep 2017

Det var förra sommaren som David Gray startade sin egen affär full med kvalitetsläsk på Renstiernas gata. Idag smygöppnar han sin andra affär för alkoholfri och mikrobrygd dryck i Hornstulls galleria.

Efter mikroölen: Nu öppnas en butik som bara säljer hantverksläsk på Söder

Precis som på östra Söder kommer butiken ha flera hundra sorters läsk på hyllorna inköpta från hela världen. Bland annat utlovas kryddig Ginger beer, ett stort gäng colasorter, ett handplockat sortiment med tonic och mer udda inslag som gurkläsk och läsk som smakar bacon och teriyaki.

Tror på "fashionabla Hornstull"

Bästsäljaren ”Leninade”, en röd läsk med en Sovjet-inspirerad etikett, kommer givetvis också att säljas i Hornstull.

– Det här året har gått väldigt bra, över förväntan, så nu expanderar vi. Målet är att starta en tredje butik snart och att bli en kedja, säger David Gray.

Han tror på läget i Hornstull.

– Det kommer kanske vara lite fashinobala och medvetna kunder här i och med att det finns många fina krogar här. Det kan vara bra för vår butik också, säger David Gray.

För ett år sen spådde du att suget efter hantverksläsk var enorm. Har mikroläsken slagit igenom i Stockholm nu?

– Det skulle jag säga att den har. Det har varit sån jävla bra respons. Jag tror bara att det här bara är början. Nu ska vi börja göra egen läsk som vi hoppas lansera till första advent, säger David Gray.

Snart öppnar landets första folkölsbutik på Södermalm