På hemmaplan. Kocken Richard Söderberg har byggt en mini-restaurang i sin trädgård i Långbro. Foto: Privat

Han öppnar minikrog – i ett attefallshus

I Långbros villakvarter öppnar en ny minikrog – i ett attefallshus. Snart bjuder kocken Richard Söderberg in till middagar i sin egen trädgård.

  • Publicerad 11:31, 5 nov 2019

I 26 år har Richard Söderberg jobbat som kock på olika krogar. Han har bland annat lagat mat på Villa Källhagen, Stockholm spis och Långbro värdshus. Men nu satsar Älvsjöbon på allvar på hemmaplan.

I sitt nybyggda attefallshus öppnar han snart en matstudio där åtta gäster åt gången bjuds in till ett mycket småskaligt restaurangbesök.

Vill överraska

– Jag vill göra något annorlunda och verkligen ge gästerna en upplevelse. Huset är bara 25 kvadrat, så gästerna kan ha en nära diskussion med mig när jag lagar maten och jag kan förklara mer om vad jag gör, säger Richard Söderberg.

Han kör catering också och kommer använda attefallshuset som tillagningskök till vardags men några kvällar i månaden ska huset bli en mini-restaurang för inbokade gäster.
Ett sätt att kunna haka på trenden med hemmarestauranger utan att behöva hysa in alla i sitt privata kök, enligt Richard.

– Hemma blir det så himla annorlunda och min familj måste också kunna vara någonstans. När jag testat och bjudit in kockkollegor till attefallshuset har de undrat om de hade kommit fel och då tycker jag att jag vunnit mycket. Utan några förutfattade meningar så kan jag överraska, säger han.

Tror på Älvsjö

Han tycker att det känns helt rätt att satsa på krog hemma i Älvsjö och hoppas locka gäster som bor i närheten, som gärna vill äta gott men som inte har tid att åka över halva stan för att gå på restaurang.

Proffskockar från Söderort gör upp i tv-succé

– Jag tror att det är i förorten man ska vara idag. Mitt kontaktnät säger att det är precis det här de är ute efter. De kan cykla 300 meter och ha en trevlig stund, träffa nya människor och få en upplevelse i närområdet, säger Richard.

Så bokar du en plats

Vad: Mini-restaurang i matstudion Mera Richard

Var: I Richards trädgård i Långbro

Hur: Boka plats via Facebooksidan “Mera Richard”

Visa merVisa mindre