Läkaren och Vasastadsbon Fabian Thingwall är med i årets säsong av Robinson. Foto: Läsarbild Cecilia Thingwall, samt Linus Nilsson/TV4

Han lämnade livet i Vasastan för ett äventyr i Fijis övärld

35-åriga Fabian Thingwall är med i årets säsong av Robinson. Hans intresse för att resa och längtan efter ett nytt äventyr fick honom att lämna stan för ett liv i Fijis övärld. – Det kändes jätteskönt att lämna Vasastan ett tag och andas frisk luft, säger han.

  • Publicerad 19:00, 17 mar 2020

I början av mars gick TV4 ut med vilka som skulle vara med i årets säsong – och i söndags hade programmet premiär. En av dem som är med är Vasastadsbon Fabian Thingwall. I flera månader har han behövt hålla det hemligt för omvärlden, med undantag för de närmaste. 

– Det har dock inte varit så svårt för mig. Folk är ganska vana vid att jag är borta 1–2 månader för att jag reser mycket.

Hade nytt av sitt lugn i serien

Utöver att han brinner för att se nya platser är Fabian Thingwall även utbildad till läkare. Han beskriver sig själv som en lugn, pratglad och analyserande person. Egenskaper som han tycker att han hade nytta av i Robinson.

– Jag bidrog nog med ett lugn och en stabilitet. Mitt lag var ganska hetsigt och tävlingsinriktat med många som ville få utlopp för sina åsikter, säger han.

Vad tror du folk störde sig på med dig?

– Det var många alfahanar i mitt lag, så det kanske störde sig på att jag inte var likadan.

Fakta

Vem är Fabian Thingwall?

Ålder: 35 år gammal.

Född: Bergshamra.

Bor: Vasastan, bott där i över 10 år

Familj: Mamma, pappa och en storasyster.

Yrke: Legitimerad läkare, jobbar inom beroendevården.

Bästa med Vasastan: Närheten till allt. Trevliga människor. Fina miljöer och bra mångfald.

Personlig sak på ön: Öronproppar. Anledning: För att han inte ville höra de andra deltagarna snarka.

– Sömn är viktigt, säger han.

Instragram:@fabianthingwall

Visa merVisa mindre

Lockades av det sociala spelet

Längtan efter att besöka nya platser var det som fick Fabian Thingwall att söka till programmet.

– Det kändes som något roligt att testa och även spännande att vara med i teve. Jag hade väl inte sökt om jag inte hade tyckt om att synas.

För honom var även det sociala spelet något som lockade.

– Att se hur jag skulle hantera olika situationer och olika människor utan att gå igång på allt, säger han.

Vad var svårast på ön?

– Att man inte kunde veta var man hade de andra deltagarna, om man skulle bli huggen i ryggen. Det är ett spel och det glömde man bort ibland.

Mer tacksam – mindre insnöad

Nu när han åter är tillbaka i Vasastan så ser han resan som en härlig upplevelse – och som en skön paus från det verkliga livet.

– Det kändes jätteskönt att lämna Vasastan ett tag och andas frisk luft och att få vara i naturen. Så jag är jättenöjd över att jag var med. Jag trodde att det skulle vara jobbigare, men det var över min förväntan, säger han och fortsätter:

– Det känns även skönt att komma hem med en lite annan syn på livet: att inte vara så insnöad och mer tacksam för det lilla, säger Fabian Thingwall.

Robinson hade premiär den 15 mars på TV4.