Akallabon Ben Robertson har startat ett Instagramkonto om situationen vid återvinningsstationen. Foto: Privat

Han instagramar om återvinningsproblemen

Mitt i:s läsare vittnar om att situationen med nedskräpning vid återvinningsstationerna i Kista och Akalla blir allt värre. Nu har Ben Robertson har startat ett Instagramkonto för att uppmärksamma problemet.

  • Publicerad 08:10, 8 maj 2021

Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, larmar om nedskräpning och att stora mängder avfall dumpas felaktigt invid återvinningsstationerna vid Ainogången i Akalla och vid Kista centrum.

Även flertalet av Mitt i:s läsare har hört av sig och varit upprörda över situationen. En av dem är Ben Robertson, som bor i Akalla och som nu har startat ett Instagramkonto där han i princip dagligen lägger upp bilder på återvinningsstationen i Akalla, och rapporterar om dess tillstånd.

– Kärlen är i princip alltid fulla, det är ofta enorma mängder skräp runt omkring, det är råttor, det är smuts. Jag kände att det behövde dokumenteras på något sätt, för att uppmärksamma problematiken och få konkreta bevis. Det är enormt äckligt, säger han.

Blir värre

För några månader sedan togs återvinningsstationen vid Akalla torg bort. Sedan dess har situationen eskalerat, enligt Ben Robertson. Han tror att det har en negativ inverkan på hela Akalla som område.

– Det allra tråkigaste tycker jag är att det här är det första man ser när man kommer upp från tunnelbanan. Det sätter en prägel på intrycket man får av hela området och bidrar till en negativ känsla och bild av Akalla, säger han och fortsätter:

– Jag tror också att det gör folk mer uppgivna och mindre benägna att faktiskt värna om sin egen sophantering och området i stort.

Den som är intresserad av att ta del av innehållet hittar Ben Robertsons Instagramkonto under namnet @akalla_atervinning.