Det är Hem&Hyra som har träffat Peter som bor i Stockholms stad. När han och sambon skulle åka iväg på en långresa valde de att hyra ut lägenheten via Airbnb till ”ett trevligt par”.

– Vi tyckte de kändes ordentliga så vi skrev kontrakt med dem, säger Peter, som egentligen heter något annat, till Hem&Hyra.

LÄS ARTIKELN I HEM&HYRA HÄR

Det trevliga paret var dock en hallick och hans medhjälpare, något Peter och hans sambo blev varse om när de kom tillbaka från resan. Alla deras vinglas var nydiskade, det luktade urin i hela bostaden och de hittade ett stor paket kondomer samt trosor gömda bakom en dörr. Efter drygt en månad kom svaret. Polisen hörde av sig och berättade att lägenheten använts som bordell.

– Först får man en chock, sedan blir man ledsen för offrens skull. Att ens lägenhet som är en trygg plats för en själv blir ett fängelse för en annan, säger Peter till Hem&Hyra.

https://www.mitti.se/nyheter/skrapan-centrum-for-bordellverksamhet-i-stockholm/reptjl!4ag2IXR9R5Ujpzg5xhKnQ/

Peter kunde inte längre sova i sängen, mysa i soffan eller dricka ur vinglasen. Hela lägenheten ”kändes besudlad”. Det gick så långt att han kände sig tvingad att flytta. Känslan av vad som hade pågått i lägenheten gick inte att få bort.

Stort mörkertal

Hur många lägenhetsbordeller som finns i Stockholm är det ingen som vet. En fingervisning om hur utbrett det är att att kolla på de två största eskortsajterna på nätet. Där finns det i dag 72 respektive 150 annonser i Stockholm, skriver Hem&Hyra.

Sedan polisen drog igång med "Insats Torsk" i början av året har 111 män gripits för sexköp i lägenheter under de tre stora insatser som genomförts.

https://www.mitti.se/nyheter/stor-sexkopsrazzia-pa-ostermalm-kand-tv-stjarna-gripen/lmteo!8578887/

Christian Frödén, gruppchef vid polisens människohandelssektion i Stockholm, finns lägenhetsbordeller överallt, men att det är omöjligt att uppskatta omfattningen.

– Ofta ligger de i innerstan. Gärna på adresser där man kan smita in lite ostört, säger han till Hem&Hyra.