Han hjälper dig att trolla bort övervikten

Daniel Karlsson från Skogås är mycket – trollkarl, ståupp komiker, barnboksförfattare, programledare på tv och föreläsare. Nu kan 38-åringen även kalla sig träningsguru.

  • Publicerad 10:00, 18 mar 2017

Daniel Karlsson älskar att träna. Varje dag året runt ger sig 38-åringen ut på löprundor eller hänger på utegymmet som ligger behändigt ett par stenkast från radhuset i Skogås där han bor med sambo och tre barn.

Men det har inte alltid varit så.

– Jag höll upp med träningen i flera år och blev tjock, säger Daniel Karlsson. Jag insåg att jag behövde komma i form igen och började motvilligt löpträna. Det gick lättare och lättare och kilona försvann snabbt, det var rena trolleriet!

Han har till och med blivit så frälst att han föreläser om sin lite speciella träningsmetod och håller på att skriva en bok som ska heta ”Träningstrolleri”.

En passande titel. Förutom att vara träningsguru är Daniel Karlsson trollkarl och uppträder land och rike runt. Han trollade även i Barnkanalens tv-program ”Den itusågade kaninen” där han var programledare under fem säsonger.

Karlsson bjuder även på lite trolleri för att roa publiken när han föreläser om sin träningsmetod. Metoden bygger på att övervinna sin motvilja att träna och göra den till ett naturligt inslag i vardagen.

– Jag sticker ut hakan och säger att alla träningsexperter har fel. Det är inte bara att sätta igång och köra hårt, de flesta tycker det är tråkigt att träna. Jag har i stället fokus på att du ska ha roligt. Glöm alla måsten och börja om. Om du tycker löpträning är tråkigt så gör något annat som du gillar, då är det lättare att komma igång.

Om man inte gillar att hiva vikter på ett gym kanske man tycker det är kul med bollar. Då kan det vara läge att börja med tennis eller pingis för att få upp flåset.

– De flesta är i grunden lata och din hjärna säger till dig att spara energi. Men när du märker att träningen ger resultat känner du en genuin stolthet och det föder viljan att träna ännu mer.

Daniel Karlsson pratar om att ha en bild i huvudet där man bygger på ett hus för att göra det till sitt eget ultimata hem.

– Då vill man verkligen flytta in. Det kanske låter lite flummigt, men jag menar att om man bygger sin egen träning så trivs man med den. Det blir ett naturligt inslag i vardagen och du reflekterar knappt över att du tränar.

Karlsson har fler böcker än ”Träningstrolleri” på gång. Han är en mycket produktiv barnboksförfattare.

– Min första bok ”Hjälp, ett lejon har ätit upp mamma och pappa” gick så bra att jag ville fortsätta skriva. I sommar ger jag ut min sjätte bok på bara ett år. Just nu skriver jag ”Signes äppelträd” som handlar om att det flyttar in en tiger i grannens äppelträd.

Fakta

Bor med Ann-Elise och tre barn i Skogås

Namn: Daniel Karlsson.

Ålder: 38 år.

Bor: Radhus i Skogås med sambon Ann-Elise och barnen Linnéa, 5 år, Alexander, 3, och 2-årige Kevin.

Aktuell: Trollkarl och programledare i svt:s Barnkanalen som nu även kan sätta träningsguru på visitkortet. Håller på att färdigställa boken ”Träningstrolleri”.

Visa merVisa mindre