Han är känd som Harakirimannen. I tio år har Masmobon Jesper Levin sålt världens starkaste korv i Gamla stan.

Det började med att han ville testa något nytt efter att ha sålt de vanliga korvarna i många år.

– Jag gjorde egna kryddblandningar. Jag gillar stark mat och ville ha en stark korv, men inte så stark att man dör av den, säger han.

Han kallade korven för Atom. Några killar var där och åt den och triggade honom att göra en ännu starkare korv.

– De var kaxiga och frågade om jag inte hade något starkare. Jag fick lust att visa dem, säger Jesper Levin och skrattar.

Världens starkaste korv

Han surfade runt på nätet och beställde världens starkaste kryddor. Resultatet blev Harakirikorven.

– Den första omgången kostade korvarna mig 280 spänn styck. Jag sålde dem för hundra. Det var rena förlustaffären, men det var en rolig grej, säger han.

De kaxiga killarna kom tillbaka och nästa gång hade de med sig fler kompisar. Ryktet spred sig och snabbt blev korven en succé.

– En kväll kom polisen. De hade hört att folk låg ner på gatan och trodde att det var slagsmål. De har bara ätit korv, sa jag.

Tappade alla inkomster

Men förra året fick Jesper Levin inte längre ha kvar sin korvvagn på samma plats i Gamla stan. Då bestämde han sig för att dra land och rike runt och sälja korv på marknader och festivaler.

– Jag hade varje helg uppbokad från första april till sista oktober. Sedan kom corona, säger han uppgivet.

Årets inkomstkälla försvann över en natt.

– Staten har glömt en hel bransch. Alla som åker runt på festivaler; det är en hel rullande stad.

Food court utomhus

Men Jesper Levin är en entreprenör ut i fingerspetsarna och fick en ny idé.– Jag åker ju alltid och handlar i Kungens kurva och i alla år har den här parkeringen stått tom. Jag tänkte att jag kunde ställa upp mina vagnar här.Han kallar det Kungens food market och i vagnarna på parkeringen utanför Stockholms stadsmission och Plantagen går det att köpa korv och hamburgare, grekiskt, asiatiskt, albanskt och pizza.Gästerna kan sitta vid bord med rejäla avstånd emellan i ett stort tält eller ta med sig maten till bilen om man hellre vill det.Men den som vill äta harakirikorven får vänta.– Jag köper kryddorna från Spanien och det går inte att få tag i dem nu. Så det får vänta till nästa år.