Här hänger Helena Bengtssons tavla på det minsta galleriet i Stockholm. Stefan Höglund är utställningsarrangör. Foto: Josefine Avelind

Han driver Stockholms minsta "galleri"

På "Galleri 2 kvadratmeter" vid Skanstull får vem som helst ställa ut sin konst på Södermalms minsta galleri.

  • Publicerad 16:14, 12 mar 2021

Stockholms kanske minsta galleri, uppmätt till 2 kvadratmeter, finns inne på Röda Korsets mötesplats och café på Östgötagatan 67 vid Skanstull. På en av kaféts färgrika väggar hänger månadens utställda tavla som en stark kontrast i rummet.

– I höstas ställde den första konstnären ut sin tavla på den begränsade ytan. Nu ställs det fjärde konstverket ut och den pågående utställningen har fått god respons, säger utställningsarrangör Stefan Höglund.

Det konstverk som nu hänger på väggen är City of Darkness, målad av Helena Bengtsson. Tidigare har hon bland visat sin konst i restauranger och kyrkor och hon beskriver sitt konstverk så här:

– Det är en mörk bild av samtiden där motivet visar en inglasad stad, en metropol, där inga människor finns kvar. Trots den ödesdigra känslan finns det ljus i horisonten med hopp om något nytt och bättre, säger Helena Bengtsson.

För den som vill ställa ut går det att kontakta Stefan Höglund direkt. Det går att visa hur många konstverk som helst, så länge de ryms inom utställningens minimala yta.

Valet av lokal baseras, enligt Stefan Höglund, på att Röda Korsets kafé är en bra mötesplats och ett tillåtande ställe för olika arrangemang.

– Förutom fikahäng och konst, har flera kulturella evenemang anordnats på den här mötesplatsen, det vill jag fortsätta med, säger Stefan Höglund.

Utställningen har inget slutdatum.