Han driver med mannen och hälsohets

Med monologer om manlig mentalitet, hälsohets och annat gjorde han succé på teater Kaskad. Nu återkommer Petter Jenner med föreställningen ”Rörande grannar” som han sätter upp tillsammans med Erik Paulsson.

  • Publicerad 15:03, 6 maj 2016

För en del Brommabor är Petter Jenner känd från årliga spexföreställningar på Bromma gymnasium på 1980-talet. Under 1990-talet gjorde han några egna föreställningar på Mosebacke i Stockholm. I dag jobbar han som lärare i ekonomi och juridik på Blackebergs gymnasium. Han har fortfarande kvar lusten till att stå på scenen.

Föreställningen ”Rörande grannar” består av Petter Jenners monologer och Erik Paulssons visor. Erik Paulsson är till vardags svenska- och musiklärare på Vinstaskolan. De bor grannar i ett radhusområde i Riddersvik. De lärde känna varandra på det sättet och insåg att de ville göra en föreställning tillsammans.

– Erik spelar gitarr och sjunger sina egna sånger. Jag gör mina monologer och så är det lite mellansnack där i mellan, berättar Petter Jenner.

”Rörande grannar” heter föreställningen som spelades i april på teater Kaskad. Många i publiken var lyriska efteråt.

– Någon hade varit på Jonas Gardells nya föreställning på Cirkus och att tyckte vi var ännu roligare. Det är såklart en subjektiv åsikt. Men när någon säger så kan det ju inte var helt dåligt, säger Petter Jenner.

I sina monologer driver han om hälsohets i samhället.

– Det finns en nästan religiös inställning till motion och friskvård. Att man tror att man kan mota döden genom att träna och äta broccoli.

Han använder sig också av den ilska som han känner när han ser på nyhetsinslag.

– Det är så mycket män som krigar, våldtar och håller på. Det är barn och kvinnor som blir bombade, våldtagna och hamnar i flyktingläger. Jag är hjärtligt trött och förbannad på det, säger Petter Jenner.

”Rörande grannar” spelas klockan 19.00 fredagen den 20 maj på teater Kaskad vid Blackebergs torg. Om intresset finns kan det bli fler speltillfällen.