Just nu vikarierar han som rektor på Rinkebyskolan, efter att tidigare ha varit rektor på Kvarnbyskolan och biträdande rektor på Oxhagsskolan.

Så dök en öppning på Gullingeskolan upp – och nu står det klart att Robert Staby tar över rodret där.

– Tomas Andersson, som var rektor där innan, var med i samma rektorsgrupp som jag. Han har berättat om sitt arbete på skolan, och jag blev väldigt inspirerad. När möjligheten öppnade sig ville jag ta chansen, det är en skola som har haft en enormt positiv utveckling de senaste åren, det känns roligt att ta vid.

Hans första fokus kommer vara att lära känna all personal och alla elever ordentligt. Målet är långsiktigt att ha ett trelärarsystem i hela skolan, vilket innebär att det är tre lärare per årskurs som har huvudansvar för undervisningen.

– Det är viktigt att resurser används på rätt bästa sätt. Men jag kommer inte komma till skolan med färdiga lösningar utan med ett öppet sinne och en hel del erfarenhet. Tillsammans med personalen ska vi göra skolan ännu bättre.

Han trivs bra med att jobba i Järva.

– Jag sökte mig hit 2013 och har blivit kvar. Innan var jag i Bromma, det var kul, men någonstans kändes det som att det går att göra större skillnad på riktigt för individer på skolorna i Järva, och det är det som driver mig, säger han, och fortsätter:

– På ett eller annat sätt tenderar det sig att lösa sig för barnen ute i Bromma ändå, medan varenda minuts undervisning känns viktig här.

Robert Staby börjar tjänsten som rektor på Gullingeskolan 1 juni 2022.