Han blir ny ordförande i Bromma stadsdelsnämnd

På onsdagskvällen stod det klart att 34-årige Johan Paccamonti (M) blir ny ordförande i Bromma stadsdelsnämnd.

  • Publicerad 15:06, 6 dec 2018

Det är sedan tidigare klart att Moderaterna tar ordförandeposten i 10 av stadens 14 stadsdelsnämnder. På onsdagskvällen presenterade partiet vilka som blir ordförande i dessa nämnder den kommande mandatperioden.

I Bromma blir det 34-åriga Tranebergsbon Johan Paccamonti (M) som tar över ordförandeposten efter Cecilia Obermüller (MP). Paccamonti tillträder vid årsskiftet.

– Jag känner mig väldigt hedrad över att moderatgruppen och i längden den grönblå majoriteten har nominerat mig. Det ska bli kul att jobba praktiskt för stadsdelsnämnden, säger Johan Paccamonti.

Vilka frågor kommer du driva i Bromma?

– Det första är att jobba med trygghetsfrågorna. Bromma är en trygg stadsdel på många sätt, men vi har haft problem med bostadsinbrott i vissa delar av stadsdelen. Jag vill se fler ordningsvakter för att skapa liv och rörelse när folk inte är hemma i sina hus och fler kameror. Jag vill även stödja grannsamverkan mot brott.

Vill se en aktiv arbetslinje

Han nämner också förskole- och arbetsmarknadsfrågor.

– Min andra prioritet är att se över hur vi kan få Brommas förskolor att bli ännu bättre på att förbereda barnen för skolstarten. Där vill jag stärka det pedagogiska innehållet i förskolan, säger Johan Paccamonti och fortsätter:

– Det tredje är att jobba med en aktiv arbetslinje även på det lokala planet i Bromma. Vi måste tyvärr förbereda oss på en lågkonjunktur under kommande mandatperiod och se till att en lägre andel i Bromma går på försörjningsstöd.

Ett fritidsuppdrag

Johan Paccamonti arbetar som budgetchef på Moderaternas riksdagskansli och tar sig an uppdraget som ordförande i stadsdelsnämnden på sin fritid.

Han har under den senaste mandatperioden suttit som ersättare i kommunfullmäktige i Stockholms stad och ledamot i Bromma stadsdelsnämnd.