Klart. Johan Lindberg får tjänsten som kommundirektör i Danderyds kommun. Foto: Erik Somnäs

Han blir ny kommundirektör

Nu är det klart vem som blir kommundirektör i Danderyds kommun. Johan Lindberg som under en tid varit tillförordnad fyller vakansen.

  • Publicerad 10:05, 18 jun 2020

Bocander. Hanna Bocander (M) meddelar att en enig kommunstyrelse ställde sig bakom beslutet om Johan Lindberg. Foto: Maria Djurskog

Sedan den tidigare kommundirektörens Åsa Heribertsons avsked under hösten har Johan Lindberg arbetat som tillförordnad kommundirektör för Danderyds kommun.

I veckan stod det klart att Lindberg fyller vakansen och tillträder tjänsten omgående.

– I de utmaningar som ligger framför oss är jag väldigt glad att alla partier i kommunstyrelsen ställde sig bakom utnämningen av Johan Lindberg till rollen som kommundirektör, säger Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Johan Lindberg är jurist i grunden och har arbetat både inom privata och kommunala verksamheter.

"Säkerställa robust ekonomi"

Efter den ekonomiska krisen i Danderyd gjordes en extern utredning av hur ekonomin hanterats i Danderyds kommun. I den framkom det att kommunen brustit (läs mer här) och i samband med att den rapporten blev klar meddelade Bocander (M) om Heribertsons avgång.

Sedan dess har Johan Lindberg varit tillförordnad i tjänsten. 

– I det mer ordinarie utvecklingsarbetet vill jag särskilt framhålla behovet av att säkerställa en långsiktigt robust ekonomisk struktur för kommunen, säger Johan Lindberg i pressmeddelandet.

Han påtalar även att Danderyds kommun fortsatt arbetar med att hantera effekterna av coronapandemin. Totalt 51 personer sökte tjänsten, meddelar Danderyds kommun.