I juni tillträder Thomas Lenell tjänsten. Han är idag samhällsbyggnadschef i Ale kommun.

– Vi är väldigt glada att Thomas väljer att börja arbeta inom Upplands-Bro kommun. Med den stora erfarenhet, det invånarfokus och den lösningsorienterade förmåga Thomas besitter ser jag verkligen fram emot en intressant utveckling för kommunen inom samhällsbyggnadsområdet, säger Ida Texell, kommundirektör, i en kommentar.

Även kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) är glad att rekryteringen är i hamn och säger:

– Thomas har en spännande resa framför sig. Med utgångspunkt i flera perspektiv, bland dessa är invånarnas möjligheter, det trygga samhällsbygget och samverkan med det lokala näringslivet särskilt viktiga delar.

Då Mitt i når Thomas Lenell själv för att fråga vad det är som lockar med att söka sig till kommunen svarar han:

– Jag skulle säga att det var tre grejer i en. Först och främst, i dagsläget jobbar jag i en annan del av landet. Tidigare har jag jobbat i Stockholm och Västmanland. Upplands-Bro blir lite mitt i min tillvaro geografiskt sett.

– Sen är det avgörande för mig den resan kommunen är ute på, och hur kommundirektören Ida Texell ser på ledarskap och hur vi ska göra saker tillsammans. Jag delar den synen.

Den tillträdande samhällsbyggnadschefen lyfter också fram att han tilltalas av visionen som finns i kommunen kring hållbarhet.