Göran Hansson framför Bajenhuset som blir till ett öppet hus den 26 maj. Foto: Stefan Källstigen

Han bjuder på Bajenparty i Bajenhuset

Det blir Bajenparty i Bajenhuset den 26 maj. Alla är välkomna när Göran Hansson firar sin 65-årsdag plus 50 år som grönvit in i själen plus att han bott tio år i sitt torp.

  • Publicerad 15:11, 17 maj 2018

När Lokaltidningen Mitt i träffade Göran Hansson första gången för ett och ett halvt år sedan bjöd han på en guidad tur i sitt torp i Brevik på Värmdö från 1856 som är döpt till ”Bajenhuset”.

Det var som ett tempel tillägnat dyrkan av Hammarby IF. Ett större antal Bajenflaggor i olika storlekar fladdrade utanför huset och insidan var proppfull av Bajenprylar. Förresten, kanske inte riktigt proppfull.

– Sedan ni var här har jag skaffat mycket mer, och så har jag målat om köket så att väggarna är grönvita.

Firar tre jubileum

Bajenhuset är en av tre anledningar till att Göran Hansson bjuder in till party lördagen den 26 maj. Då har han nämligen bott här i nästan på dagen tio år.

– Och så är det min 65:e födelsedag plus att jag firar att jag varit bajare i 50 år.

För 50 år sedan, då han bodde vid Mariatorget, fick Göran Hansson en nästan religiös uppenbarelse. Då såg han sin första fotbollsmatch när Hammarby mötte Elfsborg på Söderstadion. När hemmaspelarna kom fram till klacken och dansade efter slutsignalen blev den unge Göran frälst.

Alla är välkomna

Åter till nutid. Det är öppet hus och alla är välkomna till Bajenpartyt den 26 maj.

– Jag har tryckt upp affischer och satt upp dem på krogar på Söder där hammarbyare hänger.

Det kan bli trångt på tomten i Värmdö.

– Äh, jag har en rätt stor tomt! Fast jag har ingen aning om hur många som kommer. Jag ska sätta upp två stora partytält och fem kolgrillar. Det är bara att ta med sig egen mat och dryck och dyka upp.

Svårt missa huset

Hansson rekommenderar att man tar buss 440 från Slussen, närmare bestämt den mot Bullandö, och kliver av vid hållplats Sågen. Därifrån är det svårt att missa Bajenhuset, flaggorna syns på långt håll.

Det bjuds på livemusik av bandet ”Bockarna Bruce” mellan klockan 12-14.

Göran Hansson har även skickat personliga inbjudningar till kompisar, och också till kända Hammarbysupportrar som Tomas Brolin, JO Waldner, skådespelaren Leif Andrée och sångaren Magnus Carlson.

Önskar du dig någon present?

– Ja, jag hoppas få den 63 meter långa banderollen som satt på Tele2 Arena när Bajen spelade årets allsvenska premiärmatch mot Sirius (seger med 3–1).

Och nu toppar ni allsvenskan!

– Ja, det är underbart att vara hammarbyare.