Taggad. Umid Abdullahev är ny tränare för Kista SC:s herrlag. Foto: Privat

Han är ny tränare för herrarna i Kista SC

Kista SC fortsätter att satsa på herrfotbollen. Nu står det klart att Umid Abdullahev går in som ny tränare för A-laget. Han har bland annat spelat i Proligan, Uzbekistans motsvarighet till Allsvenskan.

  • Publicerad 12:02, 3 feb 2021

Kista SC har länge varit ett stabilt division fyra–lag, och har på den senaste tiden fajtats i övre halvan av serien. 2018 spelade de kval för division tre, men lyckades inte ta sig in.

Nu tar 36-årige fotbollsentusiasten Umid Abdullahev över som tränare efter Fannis Paliouras. Han kommer senast från en roll som assisterande tränare med ansvar för B-laget.

– Det är jättespännande och jag är väldigt taggad, säger han.

Han berättar att han kommer fortsätta i samma linje med den spelidé som tidigare funnits, men att han kommer satsa ännu mer på yngre talanger.

– Vi har en bra blandning av spelare, och vi är väldigt bollskickliga och tekniska. Jag brinner extra mycket för att utveckla yngre spelare, så den här säsongen kommer ni se fler unga Kistakillar spela seniorfotboll, säger han.

"En fantastisk klubb"

Umid Abdullahev har spelat fotboll så länge han kan minnas, som högst i Proligan i Uzbekistan, motsvarigheten till Allsvenskan. 2015 började han som mittfältare i Kista SC, och har sedan dess även tränat tioåringar och 16/17-åringar.

Han beskriver stämningen i klubben som god.

– Kista SC är en fantastisk klubb som tar hand om väldigt många barn och ungdomar i vårt område, både sportsligt och socialt. Vi är som en stor familj där alla alltid bryr sig om varandra, säger han.

Umid Abdullahev

Ålder: 36

Bor: Husby

Gör: Nu huvudtränare för Kista SC:s herrlag

Familj: Fru, tre barn

Visa merVisa mindre