Johan Wiland får bita i gräset i en match mot sin tidigare klubb Malmö FF. Foto: Mostphotos

Hammarbys målvakt skadad inför slutstriden

Hammarby drabbas av ett hårt slag i slutdelen av kampen om de allsvenska topplatserna. Lagets målvakt Johan Wiland har fått en infektion i axeln och opereras därför akut redan i dag, onsdag. Det innebär att den 37-årige burväktaren kommer att missa de återstående fem matcherna i årets allsvenska.

  • Publicerad 13:29, 10 okt 2018

Det var på tisdagskvällen som Johan Wiland drabbades av kraftiga smärtor i vänster axel, och lades därför in på sjukhus akut. Där konstaterades det att han drabbats av en infektion i axeltrakten.

”Viktigaste att Johan får lugn och ro”

– Johan har haft problem med sina axlar i flera år. I början av året gjordes en planerad operation i höger axel för att minska problemen och vi fick ett bra resultat. Dock har besvär i vänster axel uppstått som krävt åtgärder i samband med matcherna. Nu tvingas Johan genomgå en akut operation i vänster axel, och efter ingreppet är det viktigaste att Johan får lugn och ro så att axeln kan läka, så får vi ta sikte på nästa säsong, säger Hammarbys medicinskt ansvarige Mikael Klotz till klubbens hemsida.

”Nu får helt enkelt någon annan kliva fram”

Så här säger Hammarbys sportchefJ esper Jansson om beskedet:

– Väldigt tråkigt för Johan. Vi har varit medvetna om hans axelproblem och därför haft tre målvakter i truppen. Vi har varit relativa förskonade från allvarligare akuta skador det senaste året, men det är sådant som händer inom elitfotbollen. Vi är trygga i situationen och nu får helt enkelt någon annan kliva fram. Nu hoppas vi att operationen går bra så att Johan blir frisk och får möjlighet att läka helt, säger han.

Blazevic eller Lekström?

Hittills under säsongen har Davor Blazevic varit andremålvakt och Benny Lekström tredjemålvakt i Bajen. Det troliga är alltså att Blazevic nu får chansen mellan stolparna, med Lekström som reserv.

Fem matcher återstår av Allsvenskan och Hammarby ligger tvåa på 50 poäng, samma som trean IFK Norrköping. Frågan är vad Wilands frånvaro betyder för den fortsatta jakten på i första hand en Europaplats (topp tre).

Blev som ett nytt lag med Wiland

Under försäsongen, då Johan Wiland saknades och Blezevic och Lekström vikarierade för honom, såg det väldigt svajigt ut för Hammarbys del. Wiland kom tillbaka precis lagom till den allsvenska premiären – och då var Hammarby helt plötsligt som ett helt nytt lag och vann åtta av de nio första matcherna.

För Hammarbys del är det bara att hoppas att det inte var enbart  Wilands återkomst som låg bakom förvandlingen, för i så fall kan det bli en tuff grönvit avslutning på säsongen.

Nästa match för Hammarby är Malmö FF borta den 20 oktober.