Gillar området. Bröderna Ashkan och Arjang Yazdi driver Café Fraterno. Foto: Patrik Wirén

Hammarbyhöjdens godis- och tobaksbutik har blivit kafé

Godisaffären stängde i maj och sedan dess har lokalen stått tom. Men nu har Café Fraterno öppnat och de nyblivna kaféägarna är lyriska över människorna de möter i området.

  • Publicerad 16:25, 3 sep 2021

Det handlar om hörnlokalen på Finn Malmgrens plan där det tidigare fanns en godis- och tobakshandlare. Här har de båda bröderna Ashkan och Arjang Yazdi ersatt godis med bullar och tobak med lunchrätter, vilket innebär att de nu för första gången kan titulera sig kaféägare.

– Men vi har jobbat i kafé tidigare och vår moster driver ett kafé i Bromma. Så vi vet hur det går till, förklarar Ashkan, som själv bor vid Sockenplan.

Efter fyra månaders totalrenovering kunde de i augusti slutligen välkomna gästerna till Café Fraterno. Förutom bakverk erbjuds bland annat lasagne och ett stort antal sallader där både vegetarianer och köttätare kan hitta något som passar.

Bakad potatis är en favorit

Ashkan berättar att det är två rätter som redan hunnit bli favoriter här i Hammarbyhöjden.

– Den ena är bakad potatis med skagenröra och den andra är hawaiiansk sallad som kan fås med lax, kyckling, räkor, falafel eller tofu, berättar han.

Under två år sökte de efter rätt område och lokal. När de kom hit kände de direkt att det här var rätt. Han minns att de upplevde torget som "jättemysigt" och beskriver kunderna som jättetrevliga.

– De har väldigt positiv energi och vi är väldigt glada att vi hittat hit, säger han och tillägger att det även är väldigt mycket hundar i området.

– De är också välkomna.

Café Fraterno har öppet vardagar klockan 8-19 och helger klockan 8-17.