Hammarbybacken håller öppet rekordlänge

Har du inte fått nog av skidåkning för säsongen? Då kan du dra till Hammarbybacken, som håller öppet hela veckan.

  • Publicerad 16:51, 3 apr 2018

I år kommer skidliften i Hammarbybacken ha öppet till och med nu på söndag, den 8 april. Så länge har anläggningen aldrig varit öppen förut, berättar Linda Morell, PR-chef på SkiStar, som bland annat äger och driver skidanläggningar i Sälen, Åre och Hammarbybacken.

– Vi har bara haft öppet två gånger i april tidigare, och som längst till 7 april, så detta är rekord baserat på den tid vi har data för, säger hon och fortsätter:

– Det är fantastiskt kul att kunna erbjuda rekordlång säsong och dessutom tajma in det med stockholmarnas påsklov.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Besöksantalet i Hammarbybacken har varit mycket bra hittills i år. Februari såg en ökning med 50 procent jämfört med februari året innan och i mars var ökningen hela 97 procent.

– Förra året hade vi inte öppet längre än till den 23 mars, men för perioden 1-23 mars var det 97 procent fler besökare, vilket motsvarar flera tusen personer. Det tyder på att stockholmarna är väldigt intresserade av att åka utför, säger Linda Morell.

En förklaring till att Hammarbybacken lockat så många har dels att göra med att den snörika vintern skapat ett stort sug efter utförsåkning, dels med att det i arrangerats världscuptävling i parallellslalom där tre år i rad.

– Det är en publikvänlig, fartfylld skidfest som passar alla åldrar, vilket skapar inspiration till skidåkning, säger Linda Morell.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Kanon. Konstgjord snö från snökanoner förlänger säsongen i Hammarbybacken, eftersom den är mer slitstark och tål mer värme än natursnö. Foto: Sacharias Källdén