Bajen vill ta samhällsansvar, bland annat med arrangera spontanfotboll för 13–20-åringar. Foto: Mostphotos

Hammarby startar spontanfotboll i söderort

Nu drar Hammarby Fotboll igång spontanfotboll/futsal under helgkvällar, tillsammans med Skarpnäcks Stadsdelsförvaltning och fritidsgårdarna i Skarpnäck och Bagarmossen. Premiär blir det på lördag den 1 september i Skarpnäckshallen.

  • Publicerad 15:43, 30 aug 2018

– Vi i Hammarby Fotboll vill ta ett större samhällsansvar. Alla samhällsinitiativ vi bedriver går under namnet Samhällsmatchen som är ett ramverk och en plattform för våra samhällsprojekt. Vi har tre fokusområden – sysselsättning, jämlikhet och hälsa. Spontanfotbollen vi startar nu faller under hälsa, säger Abel Abraham som arbetar med samhällsnytta för Hammarby.

Spontanfotbollen är till för alla barn och ungdomar mellan 13 och 20 år. Det är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs.

Start i Skarpnäck den 1 september

Tiderna som gäller är fredagar klockan 19–21 i gymnastikhallen på Bagarmossens skola, med start den 7 september, och lördagar klockan 19–22 (den första timmen endast för tjejer) i Skarpnäcksfältet/Skarpnäckshallen, med start den 1 september.
Spontanfotbollskvällarna kommer att pågå till och med den 30 mars nästa år.
– Vi börjar redan nu, men snart blir det kallt och mörkt på kvällarna. Då är det bra att de unga i området komma och aktivera sig och ha kul tillsammans under tak och innanför fyra väggar, säger Abel Abraham.

”Vi bidrar med struktur och muskler”

Fritidsgårdarna har haft liknande verksamhet tidigare.
– Men nu är vi med och bidrar med stöd och större muskler. Vi når ut till många i och med vårt varumärke. Jag tror och hoppas att många tycker att det ska bli kul och tar sig dit. Det blir nog en del folk redan från start, men det är något som vi får tillåta växa också. Bedriver man en bra verksamhet så kommer ungdomarna att komma, säger Abel Abraham.
Personal från fritidsgårdarna kommer att vara på plats, liksom representanter från Hammarby Fotboll.