Hammarby fortsätter samarbetet med IK Frej Täby Herrfotboll, som numera heter Stockholms Talangfotbollsförening. Foto: Lydia Farran-Lee

Hammarby räddar IK Frej – som tvingas byta namn

För IK Frejs fotbollsherrar fanns inget annat alternativ. Det enda sättet att fortsätta verksamheten var med full finansiering av Hammarby fotboll – som nu kommer att bli av, meddelar klubben.

  • Publicerad 15:27, 4 feb 2021

Efter ett föreningsmöte under gårdagskvällen står det nu klart att Hammarby fotboll räddar IK Frej Täbys herrlag, som lämnar IK Frej alliansförening, från konkurs. Den nya föreningen kommer att gå under namnet Stockholms talangfotbollsförening.

"Medlemmarna konstaterade att de ekonomiska förutsättningarna att driva division 1-verksamheten vidare inom IK Frej saknas samt att alternativet till konkurs är att verksamheten istället drivs med full finansiering av Hammarby", skriver IK Frej på sin hemsida.

Stora skulder

Bajen har hjälpt till med ekonomin tidigare. Då har man klivit in och använt sig av sitt sponsor- och kontaktnätverk. Skulderna har dock fortsatt att växa och denna gång blev summorna alldeles för stora för en sådan lösning.

Totalt var Täbylaget skyldiga att betala 2,9 miljoner kronor.

Lämnar hemmaarenan

På grund av beslutet kommer IK Frejs elitlag på herrsidan att byta namn och från och med nu heta Stockholms talangfotbollsförening. De kommer också vara tvungna att lämna sin arena i Täby kyrkby, Vikingavallen.

Däremot kommer laget fortsatt att spela med de gulsvarta färgerna.

– Vi har hittat en konstruktiv lösning som säkerställer dels att det finns en A-lagsverksamhet i IK Frej, dels att vi själva får behålla en väldigt bra utvecklingsverksamhet för våra unga talanger, säger Hammarby fotbolls ordförande Richard von Yxkull, på klubbens hemsida.

IK Frej tar i samma veva över Hammarby talangfotbollsförenings plats i division 4 norra.

Nya styrelsen i Stockholms talangfotbollsförening

Ordförande: Peter Kleve

Ledamöter: Mattias Fri, Fredrik Österberg, Thomas Pettersson och Patrik Niklasson.