Paus för proffsfotbollen i Stockholm på grund av corona. Men klubbarna hanterar det på olika sätt. Foto: Most Photos

Hammarby permitterar spelare och personal

På lördagseftermiddagen meddelade Hammarby att man permitterar spelare och personel i klubben. Barn och ungdomsverksamheten håller dock igång.

  • Publicerad 10:00, 5 apr 2020

På söndagen skulle Hammarby spelat sin premiärmatch i årets allsvenska mot Kalmar. Men så blir det inte. Coronakrisen har lamslagit proffsfotbollen i Stockholm och i hela landet.

Hammarby fotboll permitterar nu A-lagspelare i både dam och herrlaget samt allt personal för att rädda ekonomin.

Det meddelade klubben på sin hemsida på lördagen. 

Avstår del av lönen

Utöver det avstår spelarna i herrarnas A-lag  50 procent av sina löner fram till sommaren. Pengarna kommer senare att betalas tillbaka. 

”Vi har naturligtvis följt utvecklingen kring coronaviruset och ser att det här kommer att ge tydliga ekonomiska konsekvenser för oss. Det är för tidigt att dra några exakta slutsatser kring hur mycket det här kommer att påverka oss ekonomiskt, men verksamheten är i princip satt på paus nu och då anpassar vi vår organisation efter det läget”, säger Hammarby Fotbolls vd Henrik Kindlund i ett meddelande på klubbens hemsida. 

AIK permitterar, inte Djurgården

Därmed blir Hammarby den andra stora stockholmsklubben som inför permitteringar. AIK meddelade redan 23 mars att spelare och medarbetare korttidspermitteras på grund av coronaläget.

Djurgårdens fotboll har inte i nuläget gjort det.

Barnfotbollen igång

Verksamheten för barn och ungdomare ser litet annorlunda ut. I Hammarby fotboll undantas personal och ledare inom Hammarby IF Fotbollförenings korttidspermitteringarna.

Barnfotbollen fortsätter eftersom Folkhälsomyndigheten har uppmuntrat att barnidrott ska fortsätta under pandemin – om den kan genomföras på ett säkert sätt.

I Hammarby fotboll innebär det till exempel att inte fler än 50 personer, barn och tränare, får vara på en plan samtidigt.