Hammarby åkte ur efter mardrömsstart på Kanalplan

Redan i den fjärde minuten hamnade Hammarbys damer i underläge i lördagens måstematch på Hammarby IP, och i mitten av halvleken tvingades båda mittbackarna byta på grund av skada. Hammarby förmådde aldrig resa sig och föll till slut med 0–3 – ett resultat som innebär att Bajen åker ur Damallsvenskan.

  • Publicerad 08:28, 28 okt 2018

– Vi har haft lite otur med de andra resultaten, men vi kan ju bara påverka våra egna matcher, sa Hammarbys lagkapten Olga Ekblom inför lördagens avgörande.

Och så blev det även ända in i slutet. Hammarby tycktes tagna av stundens allvar hemma mot Vittsjö och gästerna tog ledningen på straff i matchinledningen.

978 på plats försökte heja fram sitt lag

En bit in i andra halvlek tog Limhamn Bunkeflo dessutom ledningen i sin match mot Djurgården – ett resultat som innebar att Bajen hamnade under nedflyttningsstrecket, passerade av både Vittsjö och Limhamn Bunkeflo.

Hemmafansen, 978 åskådare var på plats på ett kylslaget Hammarby IP, försökte heja fram sitt lag medan mörkret sänkte sig över Södermalm. Men minuterna tickade iväg snabbt.

0–2 och 0–3 på kontringar

I andra halvleken försökte Hammarby lyfta upp för att få in den nödvändiga kvitteringen, men de riktigt klara målchanserna var lätt räknade.

Hammarbyspelarna deppar efter slutsignalen. Vittsjödamerna är desto gladare. Foto: Tomas Stark

Med sex minuter kvar, innan Hammarby ens hann gå över till en desperat forcering, kontrade Vittsjö in 0–2 och ett par minuter senare även 0–3.

Åkte ur trots 24 inspelade poäng

Någon hjälp av lokalkonkurrenten Djurgården fick Hammarby inte så när slutsignalen ljöd stod det klart att det blev Bajen som, trots 24 inspelade poäng (rekordmånga för ett laga som åker ur) degraderas och får följa med jumbon IFK Kalmar ner i Elitettan.