Toby Lee, en av burgarälskarna bakom sajten Burgerdudes.se, är med och utser stans bästa burgare i Hornstull. Foto: Privat & Johanna Lundberg

Hamburgaren hyllas på ny foodtruck-fest i Hornstull

Stan frossar i burgare och trenden verkar aldrig vilja dö. Men kanske peakar den nu när burgaren får sin alldeles egna festival i Hornstull idag lördag 28 maj.

  • Publicerad 08:43, 28 maj 2016

Hallå där Toby Lee, en av burgarälskarna bakom sajten Burgerdudes.se, som fixar stans första burgarfestival i Hornstull.

Varför?

– Därför att Stockholm är en jättebra hamburgarstad, förmodligen näst bäst i Europa efter London. Vi på Burgerdudes har käkat burgare runt om i världen och vill göra något för Stockholm. Så vi har fixat så att alla som vill kan käka sjysta burgare från sex av våra favorittrucks. Då kommer man förstå hur långt vi kommit. Dessutom är det internationella burgardagen och försommar i luften.

Stockholm har frossat i burgare i några år nu. Pekar burgartrenden nu?

– Jag vet inte om det kommer peaka. Vi kan vara på god väg i så fall, men vi är inte där ännu. Det öppnar fortfarande nya spännande ställen hela tiden och det lär inte avta än på ett tag.

Kan inte den här stan få nog av burgare?

– Nej, hittills verkar det inte så. Det har faktiskt saknats fantastiska ställen på Söder fram till för bara några månader sen. Det är Odenplan som har regerat men nu har Söder fått Bun Meat Bun från Farsta, The Border i Skanstull och Burger Shack på Erstagatan. Det är tre nykomlingar som är bra.

Sex foodtrucks ska sälja burgare under tre timmar. Sen ska en vinnande burgare koras. Har ni någon förhandsfavorit?

– Alla sex är favoriter. Vem som vinner avgöras av folkets röst och av en expertjury, där sitter vi från Burgerdudes tillsammans med profiler från burgarsverige. Vi får se om vi tycker likadant. Det ska bli jättespännande.

Festival och burgartävling

Vad: Hamburgarfestival som fixas av sajten Burgerdudes.se

Var: Hornstulls Marknad, Hornstulls strand.

När: Lördagen den 28 maj, mellan klockan 18-21.

Hur: Festivalbesökare testar burgare från sex foodtrucks. En vinnare röstas fram av en expertjury och av folket. Finns både köttburgare och vegetariska.

Kostar: Festivalen är gratis och burgarna ska säljas till låga priser enligt arrangören. De flest trucks kommer sälja halva burgare för den som inte orkar hela.

Vilka: De sex tävlande truckarna är Burgarbussen (Falun), Funky Chicken (Stockholm), Gnarly Burger (Stockholm), Nya Carnegiebryggeriet (Stockholm), Ribhaus (Västerås) och Sliders by Flippin' Burgers (Stockholm).

Mer information: www.stockholmburgerfest.se

Visa merVisa mindre