Vision. December 2018 var planen att hamamhuset skulle stå klart men så blir det inte. Foto: ARKLAB

Hamamhuset på Södermalm försenas

Bygget av ett turkiskt bad på Östgötagatan försenas och försäljningen av lyxlyorna i hamamhuset har stoppats. ”För långt kvar till inflytt” säger mäklaren.

  • Publicerad 15:24, 9 okt 2017

Suget efter ett turkiskt bad på Söder har varit stort och många har väntat på att bygget i den gamla nedbrunna gymnastikhallen på Östgötgatan ska sätta igång.

Nu byggs det turkiska badhuset på Söder

Överklagandeprocessen av ett hamam och 16 nya bostäder på platsen har varit lång men i början av förra året vann bygglovet laga kraft och rivningarna har nu startas.

Försäljningen stoppas

I augusti började mäklaren sälja hamamhusets rekorddyra lyxvåningar som kostar mellan 150-200 000 kronor kvadraten.

Rekordpriser: Så dyra blir lyxlyorna i hamamhuset på Södermalm

Men nu har försäljningen satts på paus eftersom bygget har försenats.

Planen var att det turkiska badet skulle vara klar i december 2018, men tidplanen har blivit ”ordentligt förskjuten” enligt mäklaren.

– Förseningen beror på den byggtekniska biten. Ofta i såna här projekt så dyker det upp saker på vägen, säger mäklaren Richard Lagerling, om bygget i den gamla ruinen som delvis ska bevaras.

Oklart när badet öppnar

Hur försenat projektet blir kan han inte svara på i dagsläget men det kan rör sig om några månader upp emot ett halvår. Någon gång våren 2019 hoppas mäklaren att allt är klart.

Tre lägenheter har redan sålts och de köparna har accepterat förseningen men andra spekulanter vill ha klara besked om när de kan flytta in.

– De tycker att det blir för långt kvar till inflyttningen, därför är det bättre att vänta med försäljningen, säger Richard Lagerling.