Språkkafé. Arkivbild Foto: Anna Z Ek

Halv miljon för att integrera kvinnor och barn

Lidingö stad har fått en halv miljon kronor för att integrera nyanlända kvinnor och barn i föreningar och aktiviteter. Bland annat blir det öppen förskola och aktiviteter på Sagateatern.

  • Publicerad 07:16, 12 nov 2018

Lidingö stad har fått 500 000 kronor av staten för att hjälpa nyanlända kvinnor och barn till en meningsfull fritid.

− Bland de nyanlända som kommer till Sverige är det särskilt kvinnorna som har svårt att komma ut på arbetsmarknaden och i samhället. Det här projektet är ett sätt att ge dem bättre förutsättningar att integreras och bli en del av det svenska samhället, säger Birgitta Sköld, ordförande i omsorgs-och socialnämnden.

För pengarna kommer staden att anställa en projektledare som driver och planerar verksamheten samt jobbar aktivt med att nå de nyanlända familjerna. För ofta missar många aktiviteter, helt enkelt för att man inte vet att de sker.

 – Målet med satsningen är att hjälpa dem att bryta isoleringen, skapa nätverk och kontakter så att de snabbare kommer in i samhället, säger stadens integrationspedagog Fouad Amjad.

Projektet kommer att pågå hela nästa år och sker i samarbete med det föreningslivet på ön. Öppna förskolan, biblioteket, Sagateatern och språkkaféer nämns som lämpliga aktiviteter.