Jenny Gavelin, Monika Hallgren och Viktoria Karlsson demonstrerar side-by-side-cykeln som finns att låna gratis på anhörighets- och volontärcentrum.

Hälsovecka - en chans att andas ut för anhöriga

Med den officiella våren kommer också Hälsoveckan på anhörig- och volontärcentrum. En möjlighet för anhöriga till sjuka människor att få andas. – Det här är en mötesplats och alla är välkomna, säger volontärsamordnare Monika Hallgren.

  • Publicerad 10:17, 25 apr 2017

Sjukdomar som demens och stroke drabbar inte bara patienten. Människor runt omkring tvingas ofta också leva med stressen och pressen som kommer av att se någon man tycker om må dåligt. Inte sällan betyder det också en vårdande roll på ett eller annat sätt. För den som känner igen sig i den beskrivningen finns anhörig- och volontärcentrum på Villa Sandgatan.

– Vi finns till för att i första hand ge de som är anhöriga en möjlighet till rekreation, möten, känna mer glädje och inspiration till att kunna göra något tillsammans med andra, säger Monika Hallgren som är volontärsamordnare samt hus- och cafénasvarig.

Tillsammans med bland andra Jenny Gavelin, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet och Viktoria Karlsson, demenssköterska anordnar hon nu Hälsoveckan.

– Förra året upplevde vi att det var många som kom hit. Vi har ett ännu större och bättre program i år. Det är många som har behov av att komma hit och få lite lugn och ro, säger Jenny Gavelin

– För oss är det viktigt att vi kan nå nya personer som vi inte har nått fram till tidigare, säger Monika Hallgren.

Det hela inleds på tisdag den 2 maj och håller på till och med fredag. Då blir det bland annat föreläsningar, musikunderhållning och träning för äldre.

– Vi vänder oss till alla anhöriga från 18 till 110 och en anhörig kan även vara en nära vän eller en granne, slår Monika Hallgren fast.

Man åtalas för häleri efter de uppmärksammade källarinbrotten

Nyheter En Enköpingsbo åtalas för en rad brott. Däribland för att ha förvarat stöldgods som misstänks komma från de uppmärksammade förrådsinbrotten, på Bergsgatan i Enköping.torsdag 25/2 13:10

Caféjätte flyttar in på Lilla Torg

Nyheter Nu ska det bli liv på Lilla torg när stor kafékedja, en sushirestaurang och en vaccinationsklinik blir grannar med Grekiska grill och bar. – Det visar på attraktionskraft, säger Johan Thorwid, vd på...onsdag 24/2 11:45