Halli hallå – här knackar statsministern på

Till och med partikollegorna blev lite starstruck när självaste statsministern kom till Huddinge på torsdagskvällen. Men alla var inte lika imponerade.

  • Publicerad 13:37, 6 okt 2017

– Hej jag heter Stefan Löfven, jag kommer från Socialdemokraterna…

Den meningen möttes några Huddingebor av när det plingade på dörren i torsdags kväll. Statsministern gick då en dörrknackarrunda på Arrendatorsvägen tillsammans med kommunalrådet Sara Heelge Vikmång, (S).

Den första dörren öppnades av en förvånad man i kalsonger som tackade för en cerise ros. Nästa man hade desto mer kläder på sig och tog emot ros och pamflett trots att det enligt honom inte behövdes, eftersom han röstat på Socialdemokraterna i trettio år.

Alla inte lika imponerade

Efter ett antal dörrar som förblivit stängda öppnade till slut en kvinna som inte lät sig imponeras av någon statsminister.

– Jag pratar i telefon, löd hennes korta svar innan dörren drogs igen.

Bakom nästa dörr väntade dock Amal Atiyahs stora barnaskara som alla ville ta i hand med kändisen.

Efter tre trapphus med relativt få öppnade dörrar var rosutdelningen slutligen över. Stefan Löfven har knackat på otaliga dörrar i sina dagar och berättar att han är van att folk har annat för sig när han kommer oanmäld.

Är du nöjd med dörrknackningen i Huddinge?

– Ja, jag är mycket nöjd med dörrknackningen i Huddinge och jag är glad över att partiet lokalt är ute mycket och möter folk i Huddinge, även när det inte är valrörelse, säger Stefan Löfven, (S).