Nattstängt. Cano Aykal och Aslan Dogan stänger Torggrillen tidigare än vanligt i helgen. Foto: Fredrik Gustafsson

Håller stängt för första gången på 33 år

För första gången på drygt 33 år kommer Torggrillen att hålla nattstängt i helgen. En direkt konsekvens av regeringens beslut om att krogar inte längre får servera alkohol efter klockan 22. – Det känns jättetråkigt, säger Aslan Dogan på Torggrillen.

  • Publicerad 12:53, 27 nov 2020

Regeringen har beslutat att det inte ska vara tillåtet att sälja alkohol på restauranger och barer i hela landet. Det slår hårt mot de lokala krogarna, och verksamheterna som delvis lever av att det rör sig natthungriga Enköpingsbor i centrum under småtimmarna.

Nu har Aslan Dogan och Isa Yagis, som driver Torggrillen på Stora torget, beslutat att de kommer att hålla stängt på helgnätterna framöver. Det finns inget kundunderlag längre.

– Förra helgen hade vi öppet, men ingen var ute. Det finns inga ställen som håller öppet. Vi fick inte ens ihop till elen vi gjorde av med, säger Aslan Dogan och tillägger:

– Det känns jättetråkigt. Det är första gången på över 33 år så vi inte kommer att ha öppet på natten den här helgen.

"Stor del av omsättningen"

Att Torggrillen kommer att hållas stängd kommer att märkas i företagets omsättning med besked.

– Fredags- och lördagsnätter är en stor del av vår omsättning. Det har inte alls varit lika mycket på kunder på nätterna i år som det brukar vara. Vi kommer att klara oss, men det kommer att bli tufft, säger han.

En av anledningarna till att det finns pengar i sparbössan är att resten av året, trots pandemin, gått ganska bra.

– Det har rullat på ganska bra för oss ändå. Fördelarna har varit att vi har lucka, och att vi är utomhus. Har det blivit köer har vi kunnat öppna en lucka till. Sedan har vi låtit stolarna vi har stå kvar utomhus och det har varit uppskattat av kunderna, berättar han.

Enligt regeringsbeslutet som började gälla den 20 november måste restauranger och barer måste sluta sälja alkohol klockan 22 och utrymma lokalen senast klockan 22.30. Restaurangen får därefter åter öppnas tidigast klockan 23.

Vid en eventuell återöppning är det tillåtet att servera folköl (2.25 – 3.5%) om mat och lättdrycker serveras samtidigt. Om en verksamhet vill återöppna måste det först anmälas till socialförvaltningen på kommunen i förväg.

50 bilbatterier har stulits på kort tid

Nyheter Blev av med plånboken på Coop, ny batteristöld mot Återbruket och så en förare med fyrtal i brott.måndag 18/1 13:12

Smyckestjuv utgav sig för att vara sjuksköterska

Nyheter Fult är bara förnamnet. Åldringsbrott. Under söndagseftermiddagen utsattes en 95-årig kvinna för en fräck stöld – av en "sjuksköterska".måndag 18/1 12:07