Hallå där Johanna Westerdahl

Tävlingen Alla bakar i Salem är avgjord och vinnaren blev Johanna Westerdahl från Rönninge. – Jag blev jätteglad och började till och med att gråta. Jag älskar verkligen att baka och det här var en bekräftelse på att det man gör smakar bra, säger Johanna Westerdahl.

  • Publicerad 12:02, 19 maj 2018

Hallå där Johanne Westerdahl. Din bakelse vann tävlingen Alla bakar i Salem och kommer att namnges efter Wilhelmina af Tibell.

Varför vann du?

– Jag vann för att min bakelse är så jäkla god faktiskt, tror jag.

Vad är det som gör att din bakelse så jäkla god?

– Jag har en vanlig tårtbotten, sen så är det jordgubbar, choklad och massa annat. Jag tror att den upplevs som väldigt somrig, den är väldigt enkel samtidigt som den kan göras väldigt fin. Det tror jag uppskattades av juryn och att den .

Hur reagerade när du fick reda på att du vunnit?

– Jag blev jätteglad och fattade inte riktigt att jag vunnit. Tårarna började rinna på mig, det var en bekräftelse för mig att det jag gör smakar bra, jag har inte fattat att jag är bra på att baka riktigt så det var  väldigt kul, kändes väldigt kul.

Vad betyder det att baka för dig?

– Att baka är ett av mina största fritidsintressen och jag älskar det verkligen. Det är avkoppling för mig, när jag får tid över från jobb och familj ställer jag mig och bakar.

Fakta

Motiveringen från juryn

Johanna Westerdals härliga bakverk har en tydlig och fräsch smak med böljande inslag av sommar- och bersåkänsla. Stilen kombinerar en känsla för 1800-talet med modern tid, och linjerna i chokladen associeras lätt till ett dubbel-W. Bakverket tar sin rediga plats och storleken inbjuder fikasugna vänner att dela på kakan, något som vi tror att Wilhelmina af Tibell hade uppskattat. Vi är glada över att utnämna denna underbara skapelse att bära namnet Wilhelmina.

Källa: Mittforum
Visa merVisa mindre