Hallå där Jenny Holmgren…

Sångaren från Norrland som bor i Älta – men hänger i Tyresö – blir en av säsongens sommarvärdar i Tyresö radio. Snart sänds hennes radioprogram där hon leder lyssnarna genom henens livserfarenheter och kärleken till musiken. – Jag kommer prata om min bakgrund och ge en djupare insikt om mig själv. På så sätt så tror jag att lyssnarna kan få mer närhet till min musik, säger den mångfasetterade musikern Jenny Holmgren.

  • Publicerad 15:00, 30 maj 2018

Mellan den 17 juni och 19 augusti kan man höra Jenny Holmgrens sommarprat i Tyresö radio.

Under en timma spelar Jenny sin musik och pratar om sitt liv och sina tankar. Det blir en del om tiden på musikskolan 
Royal Academy of Music, Balettakademins musikallinje och föreställningarna på de stora West End-scenarena i London. 

– Jag kommer prata om min bakgrund och ge en djupare insikt om mig själv. På så sätt så tror jag att lyssnarna kan få mer närhet till min musik, säger Jenny Holmgren. 

Holmberg är idag delägare och driver skivbolaget Anelia Records och i april släppte hon sin nya platta ”Secret About You” med egenskriven text och musik.

– Genren kan beskrivas som pop med folk och countryinfluenser. Jag har behållt mitt signum med röst och gitarrharmonier även på andra albumet ‘Secret About You’.

Vad vill du berätta med din musik?

– Jag vill gärna att folk ska känna harmoni när de hör min musik. 

Vilka kopplingar har du till Tyresö?

– Det var första stället jag besökte när vi flyttade hit. På min fritid nuförtiden är jag mycket i Tyresö. Min dotter går på dansskola där och vi shoppar ofta i centrum.

Kommer du prata om uppväxten i Norrland? 

– Ja, jag avslutar att berätta något mer personligt om mitt liv i Norrland. Då känns det som man kan bjuda lite mer på sig själv.

Vad ska du själv göra i sommar?

– Jag kommer öva och repa men vi ska också resa till Grekland. Vi kommer också bara var här hemma i Älta och Tyresö, kanske blir det en Norrlandsresa också.