Trots värmeböljan är dammarna tomma. De måste godkännas innan vattnet kan fyllas i. Foto: Mostphotos

Håll ut! Om två veckor öppnar plaskdammarna

Värmebölja i maj gör att många barn längtar efter ett dopp. Det dröjer dock två veckor till innan kommunens plaskdammar öppnar för året.

  • Publicerad 14:45, 21 maj 2018

Första veckan i juni fylls stadens plaskdammar med vatten.

Det finns fyra plaskdammar, eller barnbad, att välja mellan: Maraboubadet, Rissnebadet, Tornparksbadet och Örbadet.

Trots att maj månad i år varit extremt varm, har inte kommunen kunnat öppna plaskdammarna tidigare. Först måste vattnet testas och dammarna undersökas så att de inte fått skador från tidigare år.

Vid alla bad finns toaletter och vid Rissnebadet, Tornparksbadet och Örbadet finns duschar för att skölja av sig efter att man badat.

Trots att det pågår anläggningsarbeten i Marabouparken så räknar kommunen med att kunna öppna även plaskdammen här om två veckor.

Den som vill ta sig ett dopp innan dess får knalla över kommungränsen till Solna där Svedenbadet nu öppnat.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är polisens största bil – plats för sex hästar

Nyheter "Som en polisstation på hjul" Här är Stockholmspolisens nya radiobil som kan köra ut sex hästar och sju poliser samtidigt vid större uttryckningar eller i sökandet efter försvunna personer.tisdag 24/11 12:09

Nya större Örskolan ett steg närmare

Nyheter Byggplanerna har väckt stora protester Trots många synpunkter tar staden nu ett stort steg mot nya Örskolan som ska ta emot 630 elever. Men tidigast 2024 kan skolan öppna.måndag 23/11 14:10