ÅTALAS. Polismannen och hans fru åtalas för att ha bedrivit sexhandel på en massagesalong. Foto: Mostphotos

Häktade paret åtalas för sexhandel på massagesalong

Den polisman och hans fru som häktades för grovt koppleri i maj åtalas nu.

  • Publicerad 15:09, 1 sep 2020

Det var i våras som det uppdagades att en man, anställd som polis i Stockholm, misstänktes för att bedriva sexhandel på en massagesalong i centrala Stockholm tillsammans med sin fru.

Nu åtalas paret för grovt koppleri. Samtidigt åtalas kvinnan dessutom för grovt bokföringsbrott och mannen för medhjälp till grovt bokföringsbrott, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, brott mot vapenlagen samt dopningsbrott.

Gift par begärs häktade för grovt koppleri

– Jag har åtalat paret för grovt koppleri eftersom de tillsammans och i samråd bedrivit en massagesalong i centrala Stockholm där de har främjat och utnyttjat att flera målsäganden har sålt sexuella tjänster mot ersättning. Jag menar att kvinnan har sett till att andra kvinnor varit där och sålt sexuella tjänster, säger chefsåklagare Per Nichols i ett pressmeddelande.

Många miljoner

Enligt åtalet har paret, som varit häktade sedan 20 maj, fått in åtskilliga miljoner på verksamheten och de har tjänat pengar vid sidan av som de inte bokfört.

– Endast en liten del av den beräknade totala försäljningen som bedöms till drygt 11 miljoner har tagits upp i redovisningen, säger Per Nichols.

Brotten ska ha pågått under tiden maj 2018 – maj 2020.